Hva finner du av øl på -Bunnpris

Hva finner du av øl på -Bunnpris

Ølportalen tar en kikk på hvilke øl de forskjellige butikk-kjedene fører og vurderer utvalg og presentasjon.

bunnprislogo

Utvalget av øl vil naturlig nok variere fra butikk til butikk innen samme kjede, avhengig av beliggenhet og størrelse. De fleste butikksjefene har også en viss innvirkning på hvor stort og omfattende ølutvalg de ønsker å ha i sin butikk, selv om basisutvalget bestemmes sentralt for den enkelte kjede.Vi har derfor tatt for oss en tilfeldig butikk i nærmiljøet og vurdert denne som et representativt utvalg for butikkjeden.

Jeg tok utgangspunkt i Bunnpris like ved Bakke Bru i Trondheim. Det er en liten Bunnprisbutikk, som viste seg å ha et ganske så dårlig utvalg av øl.

Her fantes øl i følgende kategorier:

Pils

 • Grans Premium
 • Grans Bare
 • Dahls Pils
 • Heineken
 • Ringnes Pils
 • Ringnes Lite
 • Ringnes Platinum
 • Carlsberg
 • Tuborg
 • 1664
 • Frydenlund Fatøl
 • Sol
 • Corona
 • Pilsner Urquell
 • Budweiser
 • Hansa Pilsner
 • Hansa Premium
 • Hansa Fatøl
 • Hansa 365
 • Lysholmer Double Ice
 • Nordlands Pils
 • Budweiser Budwar
 • Budweiser
 • Amstell
 • Gambrinus
 • Lade Gaards Pilsner (Grans)
 • Miller

Pale Ale

 • Hansa Waldemars Pale Ale

Brown ale

 • Hansa Waldemars Brown Ale

Dunkel

 • Frydenlund Bayer
 • Lade Gaards Mørk Lager (Grans)

Alkholfritt

 • Munkholm
 • Clausthaler
 • Grans Fri
 • Hansa Null

Lettøl

 • Grans Lettøl
 • Hansa Lettøl

Andre

 • Kilkenny

 

Totalt er det 39 forskjellige ølsorter på Bunnpris ved Bakke bru. Av disse er det 28 forskjellige pilsnere. Når vi legger til at 4 av de er alkoholfrie varianter og 2 er lettøl, står vi igjen med et utvalg på 5 øl som er mer eller mindre spennende. Dette mener vi er svært snevert selv for en liten lokal Bunnpris-butikk. Hvis dette er det man forventer å finne i landets Bunnpris-butikker er det noen som bør våkne opp, enten sentralt eller butikksjefen i hver enkelt butikk. Bunnpris må skjønne at det må tilbys flere varianter av øl med smak. Det finnes nok godt øl, også under 4,75 %, til at Bunnpris med fordel enten kan forandre sitt ølsortiment, eller utvide det.  Dette er riktignok en «Brustad-butikk», men likevel – Våkn opp!

 

Ølportalen anbefaler

 • Budweiser Budwar – Tjekkisk pislner med god humlekarakter.
 • Frydenlund Bayer – Klassisk bayer med god maltsødme
 • Hansa Null – en god øl for de som vil drikke alkoholfritt

 

 

Vis 2 kommentarer

 1. Flott serie! Håper dere kommer med en oppsummering til slutt. Det hadde også vært fint om dere kan undersøke om det er et basisutvalg som alle butikker i en kjede har, eller om det er opp til hver enkelt butikksjef å velge ut.

  1. I Norgesgruppens butikker (Meny, Spar, Kiwi, Joker mm.) følger alle et basissortiment som kan utvides med et frivillig sortiment. I Meny, hvor jeg jobber, er basisutvalget selvsagt større enn på Kiwi, pga. kjedeprofilen, størrelsen på butikkene osv. Av mer eller mindre spennende øl i basisutvalget til Meny finner man bl.a:
   Brakspear Oxford Gold, Brewdog Trashy Blonde og Alpha Dog, Bøyla, Sumbel og Rallar fra Ægir, Chang, Corrs Light, Dorothy’s Stout, Duff, Lapin Kulta, Millers, Mythos, Newcastle Brown Ale, Old Golden Hen, Urquell, Red Stripe, San Miguel, Warsteiner. I tillegg har man de vanlige fra de kommersielle norske bryggeriene. Med enkle grep kan de ansvarlige i butikkene plukke fritt fra det lett tilgjengelige frivillige sortimentet. Blandt disse er det verdt å nevne: Fem varianter fra Nøgne, fire fra Haand, fire fra Lervig, Witbier fra Ægir, Cumberland, Erdinger Champ, to fra Flying Dog, Kozel, London Pride, Ruddles County, Spitfire, St.Andrews, Scarecrow, Whitstable Bay, og noen andre. Utover dette er det ikke så veldig mye mer å få tak i via systemets godkjente kanaler.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.