Fire melk og NEIPA fra i går

Tine kjører sine ruter over hele landet. Det vet et av våre bryggerier å utnytte.

Fire melk og NEIPA fra i går

En av de største utfordringene med ferskvaren øl er transport og lagring. Bryggeriene kan lage så godt øl de vil, men om det fraktes og lagres i varmen går dette kraftig utover holdbarheten. Vi tenker da på tiden før det kommer så langt som til de alt for lyse butikkhyllene. Dette i kombinasjon med mengder de selv begynte å slite med å håndtere har gjort at Lervig Aktebryggeri har inngått en distribusjonsavtale med TINE.

Melk og øl har det til felles at det trives best nedkjølt og når TINE har en bilpark og et fordelingsnett som dekker hele landet burde det være en god kombinasjon å ta øl med på lasset.

– Med TINEs over 650 kjølebiler og kjøl på hele lager- og logistikkjeden er dette et fantastisk oppsett, når man som vi produserer ufiltrert og upasteurisert øl, sier Anders Kleinstrup som er administrerende direktør for LERVIG.

– De fleste av kundene som LERVIG har i porteføljen er allerede i vårt system og vi kan derfor utnytte vår kapasitet optimalt til alles glede. Dette er et samarbeid begge parter vil dra nytte av, men til slutt kommer det kvaliteten av ølet og forbrukeren til gode, sier Dag Bjarne Hustvedt som er distribusjonssjef ved TINE Meieriet Sola.

Avtalen trådte i kraft 1. juni og Ølportalen har allerede lagt merket at Lervigs produkter er mer til stede i butikkene i Bergen. Vi antar det samme er tilfellet rundt omkring i landet.

 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises