Vill & syrlig surøl- og siderfestivalen 2017

Vill & syrlig surøl- og siderfestivalen er tilbake den 8. og 9. september, men den har flyttet fra Eik & Tid sine lokaler på Vålerenga, til Brugata landhandleri og People's, med foredrag og kurs på Himkok- alle i Oslo sentrum.

Vill & syrlig surøl- og siderfestivalen 2017

En festival kun for surøl og cider, spør du kanskje?
Amund Polden Arnesen, landets første ølsommellier, smiler og svarer «Vi synes det er så sinnsykt godt, at det får alt for lite oppmerksomhet, det er for lite tilgjengelig og derfor er alt for uoppdaget».

Amund Polden Arnesen og Bjørn Færøvik startet sitt eget surøl-bryggeri med akkurat dette i tankene.
«Disse øltypene kan ofte by på de mest komplekse- og merkeligste smakene ølets mangfold har å by på. Vi er rett og slett inne samme territoriet som tradisjonelt speket mat, kulturlagrede oster og fermenterte grønnsaker. Dette er gjærsoppenes og bakterienes arena, og bryggeren og drikkeren er med på deres vilkår» fortsetter Polden.

Når samtalen dreier over mot sider, er det ikke det søte, boblevannet de mer ungdommelige slurper i seg man tenker på. Polden forklarer: «Med ekte sider mener vi det motsatte av rusbrussiderene som spesielt Sverige er kjent for. I Frankrike og England har de sterke tradisjoner for spontangjærede sidere. Disse kan ligne litt på surøl i smak! Sidere som gjæres med blandingskultur, spontangjæres og gjerne lagres på fat blir komplekse og spennende drikker som fortjener å oppdages av smaksinterreserte».

Smakinger, kurs og foredrag

Festivalen er langt ifra kun for de som allerede kjenner til surøl og ekte sider. Arrangørene vil at flest mulig kan lære seg å sette pris på de gyldne dråpene som blir presentert, så det er mulig å være med på smakinger og kurs på Himkok, uten å faktisk ha festivalpass.
Det skaper en bevisstgjøring over hva man kan forvente seg når man smaker surøl og ekte sider, en dypere forståelse for drikkevarene, som kan inspirere videre. «Vi vil at alle som har et snev av interesse for mat og drikke skal eksponeres for disse unike drikkevarene» avslutter Polden

Festivalen er en unik mulighet til å prøve seg igjennom et unikt utvalg drikkevarer som sjelden samles i et slikt mangfold under samme tak. Bli med å utforsk denne verdenen av spennende og fascinerende smaker med bryggeriene og gjester under festivalen!

Siden det ble utsolgt i 2016 blir det i år 3 sessions:

Session 1 koster 425,-
Session 1 gir adgang til festivalen fredag 08.09 fra 16.00 ? 21.00 og inkluderer 6 drikkebonger.

Session 2 koster 375,-
Session 2 gir adgang til festivalen lørdag 09.09 fra 13:00 ? 17:00 og inkluderer 5 drikkebonger.

Session 3 koster 375,-
Session 3 gir adgang til festivalen lørdag 09.09 fra 17:30 ? 21:30 og inkluderer 5 drikkebonger.

Flere bonger kan kjøpes for 25,- pr. stk på festivalen.
Du vil få et festivalbånd som sikrer at du kan komme og gå som du vil i løpet din session.

Bekreftede bryggerier og siderier:

Nøgne Ø (NO)
Haandbryggeriet (NO)
Lindheim Ølkompani (NO)
Rocket Brewing Company (DK)
To Øl / BRUS (DK)
Bretty Fingers (SE)
Monkey Brew (NO)
Oud Beersel (BE)
Oedipus Brewing (NL)
Nevel Artisan Ales (NL)
Eik & Tid (NO)
Solhøi Cider (NO)

Macondo (NO) norsk ølimportør med en imponerende surølsportefølje.
Mostue (NO) norsk importør med et imponerende utvalg av sider og surøl.

Billetter kjøpes her til både sessions og foredrag/kurs

 

Kurs og foredrag:

Fredag 8. September 17:00-18:00
Jan Beeka – Brett will eat everything
Foredrag av grunnleggeren av legendariske Carnivale Brettanomyces om alternativ gjæring. Foregår på engelsk med smaksprøver.

Fredag 8. September 19:30-21:00
Øl møter cocktials med BRUS og HIMOK
Linda fra BRUS og cocktailgjengen fra HIMKOK utforsker øl som cocktailingrediens

Lørdag 9. September 14:00-15:00 
Solhøi Cider – Degorgering og andre sidertips
Smaking og siderkurs med Martin Bech-Ravn, eier av Solhøi Cider

Lørdag 9. September 16:00-17:00 
Nøgne Ø tradisjon og innovasjon
Ølsmaking med Nøgne Øs kreative leder Edvard Hortemo

Lørdag 9. September 18:30-19:30 
Høsting og bruk av vill gjær
med brygger og eier av Bretty Fingers bryggeri, Aiden Jönsson

Lørdag 9. September 20:30-21:30 
Oud Berseel Lambic & spontangjæring
Ølsmaking med Lambicblender Gert Christiaens

 

Drikkeliste (foreløbig):

BRUS

Sur Germs Are Coming Eating Our Pomegranate & Redcurrant
Sur Sorachi Ace
LemonGrass Gose
Surbær
Velvets Are Blue

Nøgne Ø

Norsk Høst
Malmen
XXX
RAW
Oud Bruin
Bad Apple
Mad Apple

Monkey brew

Trilobite Orange
Trilobite White Peach 
Glyptodon 
Megalodon

Cascade Brewing Company

Kriek 2015
Kriek 2016
Apricot
Sang Noir

Blueberry
Cranberry 
Elderberry
Noyaux Raspberry Apricot
The Vine

The Bruery

Humulus Terreux

Logsdon

Seizon Bretta og Straffe Dreiling

Isastegi

Cidra Natural

Bordatto

Basa Jaun
Basandere

Bretty Fingers

Thesis
The Colonel
Tribe of Goat

Oedipus

Swingers 
Vogelen
Polyamorie 
Mannenliefde w/ Brett 
Carnivale Lambic 2016

Nevel Artisan Ales

Teerling 
Erve 
Tenger 
Dool

Haandbryggeriet

TindBic 2016
Haand Framboos 2016
Funky Black
Flemish Brown Cherry
HaandBic 521

Eik & Tid

Hagen 
Myr
Råere Blank
CilantRÅ
Klone X

Oud Beersel

Oud Beersel sourblend 
Oud Beersel framboise 
Oud Beersel Oude Geuze 
Oud Beersel Oude Kriek 
Bzart kriekenlambiek 

De Leite

Cuvée Jeun’homme Golden Blonde Oak Aged 
Cuvée Mam’Zelle Blonde Dorée Oak Aged 
Cuvée Soeur’Ise Triple Kriek Oak Aged 

De Troch

Oude Gueuze 2014 
Chapeau Cuvee Oude Gueuze

Hof Ten Dormaal

Kriek
Zure van Tildonk

Verhaeghe

Duchesse de Bourgogne 
Vichte Echt Kriekenbier

De Brabandere

Petrus Oud Bruin 
Petrus Aged Pale

Bøgedal brygghus

Bøgedal Sour#1 
Bøgedal Sour#2

Maley

Cidre de Mont Blanc Classicum Methode Traditionnelle 
Cidre de Mont Blanc Methode Traditionnelle 
Cidre Jorasses Classicum Methode Traditionnelle 
Cristallier Amaro de Cidre

Domaine Dupont

Cidre Bouché 
Cidre Triple 
Dupont Cidre de Givre Ice Cider

Eric Bordelet

Sidre Brut Tendre

Jaanihanso

Dry Hopped Craft Cider 
BRUT Meth.Traditionnelle Cider

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke vises