Budweiserkrigen fortsetter

Budweiserkrigen fortsetter

De har kranglet og saksøkt hverandre over navnet i 106 år. Striden står selvfølgelig om å bruke navnet Budweiser på sitt øl.

Ølgiganten AB InBev ønsker å øke sitt salg ved å få innpass på nye markeder. Det langt mindre og statseide tsjekkiske bryggeriet Budejovicky Budvar ønsker å beskytte sine eksisterende markeder i forhold til AB InBev. En avtale fra 1939 gir AB InBev rett til å bruke navnet Budweiser i alle amerikanske territorier nord for Panama. Selv har Budejovicky Budvar eksklusive rettigheter til å bruke Budweisernavnet i 68 land, hovedsaklig i Europa. InBev er naturligvis veldig interessert i å komme inn på disse markedene med Budweisernavnet, kanskje spesielt kjempemarkedet Tyskland. Mellom 2000 og 2011 har de møttes i retten 124 ganger(!) og i 88 av disse tvistene har Budvar gått seirende ut.

budbud

Skriv en kommentar