Norske øl til Bocuse d’Or i Lyon

For første gang skal flere varianter av norsk øl leske ganene til det kresne publikummet under den store matmessen Sirha som arrangeres samtidig med det prestisjetunge og uoffisielle VM i kokkekunst, Bocuse d’Or i Lyon.

Ølet skal serveres sammen med ulike retter av norsk sjømat som skal tilberedes av ledende norske kokker med Arne Brimi, Harald Osa, Christoffer Haatuft og Heidi Bjerkan.

De bryggeriene som reiser i Lyon i januar er: Nøgne Ø, Kinn, Ægir og Sundbytunet.

For første gang blir det en norsk felles stand, og målet er å profilere norsk sjømat, gode råvarer og drikke til verdens toppskikt innen gastronomi, samtidig som det skapes en god møteplass for å bygge nettverk.

Det er den norske kokken Ørjan Johannessen fra Austevoll og Bekkjarvik Gjestgiveri som skal i ilden i Bocuse d’Or, sammen med sin commis Julie Ekse Jensen (Renaa Restauranter). Johannessen vant Bocuse d’Or Europa i Brussel i mars, og er dermed storfavoritt før mesterskapet.

4logoer

Skriv en kommentar