Ian Greene til Voss Bryggeri

Ian Greene til Voss Bryggeri

Vi er ikke veldig overrasket over å se at Ian har et solid skjegg.

En gang i løpet av 2012 var Jon, Dag og Jeanette fra Voss Bryggeri på studietur til Oregon. Staten der bryggeriene ligger nesten like tett som bedehusene på vestlandet.

På denne turen kom de over en DIPA, med navnet Hop Venom, fra Boneyard Beer. Et øl de beskriver som «helt fantastisk» og som de ble så forelsket i at de bestemte seg for å ta en solid omvei for å besøke Boneyard. Etter en lang omvisning og god dialog spurte de, halvt på fleip, «Jaha,- vi skal starte bryggeri og er her på inspirasjonstur. Du vil ikke flytte til Norge og ta en jobb hos oss da .. .?»  Reaksjonen var en litt annen enn de forventet. Ian fikk stjerner i øynene og utbrøt «Norway .. Fantastic.. Hell yeah, that would be like a dream come trough». Det de ikke var klar over var at Ian er godt over snittet interessert i jakt og fiske og da er ikke Voss et helt ulogisk valg. Dermed flytter Ian til Voss i løpet av januar og sammen med gründerne skal han komme frem til gode spennende kombinasjoner av tradisjonbaserte og moderne designede øl.

Vi er ikke veldig overrasket over å se at Ian har et solid skjegg.

Vi er ikke veldig overrasket over å se at Ian har et solid skjegg.

Ian, som er født i Oregon jobber nå, som nevnt, for Boneyard Beer i Oregon og er en kar som har gått alle gradene innen ølbrygging. Han har vasket flasker og fylt i disse for Stewart Brewing, han har vært smaksvert i butikk, han har vært visepresident for «The Scottish Malt Whisky Society» og president for «The Brewing Society» på Heriot-Watt University i Skottland. Dermed er det nok ikke den store  overraskelsen at det også er på Heriot-Watts han fikk sin utdannelse som brygger og destillatør. Bacheloroppgaven ble skrevet om humling av øl.  Sin første skikkelige bryggejobb hadde han som assisterende brygger på Stone Brewing og frem til han overtar ansvaret på Voss Bryggeri er han som nevnt brygger på Boneyard Beer. Vi ønsker Ian velkommen til Norge og satser på å bli nærmere kjent med både ham og det han skal brygge.

Skriv en kommentar