ABC Brewing med mange nyheter!

ABC Brewing med mange nyheter!

Kim Odland gjør det han liker best: putter humle i øl.

I 2012 fikk Norge sitt første «fantombryggeri» ABC Brewing, drevet av hjemmebryggerne Gahr Smith Gahrsen og Kim Odland. Som første i sitt slag her til lands, startet de sin produksjon av øl ved å leie seg inn hos eksisterende bryggerier. Flere av deres øl har vært distribuert spesielt til drivernes hjemregion på Vestlandet, og utesteder som Henrik Øl og Vinstove i Bergen og Melkebaren i Sandnes. I 2013 øker utvalget og distribusjonen.

Nye øl og nye samarbeidspartnereABC Brewing logo
ABC Brewing har tidligere fått produsert sine øl hos Lervig Aktiebryggeri i Stavanger, og Søgaards Bryghus i Alborg. Dette er bryggerier som har erfaring med denne typen produksjon tidligere, og spesielt Søgaard har en lang rekke øl som er produsert for andre fantombryggerier som Beer Here og Kissmeyer Beer.

ABC annonserer nå 3 nye øl som skal brygges i 3 forskjellige bryggerier.
I februar går turen til Florø for å brygge en dry oatmeal stout, hos Kinn Bryggeri. Etter det Ølportalen erfarer har Espen Lothe hos Kinn Bryggeri en lang historie med Gahrsen, som er en godt kjent personlighet i det norske hjemmebryggerimiljøet.
Gahrsen og Odland tar så turen til Shetland og det nordligste bryggeriet i Storbritannia, Valhalla Brewery. Her skal det brygges en engelsk inspirert bitter.
ABC vil også lage sitt første samarbeidsbrygg, med bryggeripuben Schouskjelleren i Oslo. Schouskjelleren har siden 2011 rukket å bli et av hovedstadens viktigste ølsteder, og har gjort flere samarbeidsbrygg med anerkjente bryggerier fra hele verden.

Nettbutikk og utvidet distribusjon

Som et ledd av samarbeidsbryggingen med Schouskjelleren vil også restaurantgruppen bak bryggeripuben motta øl fra «gjøkebryggeriet», og med det vil man kunne få servert ABC Brewing i Oslo iløpet av januar. Det ryktes også at de ønsker en enda bedre distribusjon iløpet av 2013, utover denne gruppen.
ABC Brewing har også lansert en egen nettbutikk, med muligheter for å kjøpe diverse merchandise som skjorter, glass, klistremerker med mer.
Med den suksessen som man ser lignende bryggekonsepter som Beer Here og Mikkeller har hatt, blir ABC Brewing et spennede prosjekt man bør holde øynene oppe for i 2013.

Kim Odland gjør det han liker best: putter humle i øl.

Kim Odland gjør det han liker best: putter humle i øl.

Skriv en kommentar