Årets innovasjon 2012 er brygget i Drammen

Årets innovasjon 2012 er brygget i Drammen

Haandbryggeriet i Drammen har helt siden starten i 2005 vært et av Norges mest kreative mikrobryggerier. Med nyskapningen «Sur Megge» kapret Haandbryggeriet tittelen ÅRETS INNOVASJON 2012 under matgallaen til Det Norske Måltid i Stavanger.

Rune Eriksen og Haandbryggeriet vant Årets Innovasjon 2012 med surølet "Sur Megge"

Rune Eriksen og Haandbryggeriet vant Årets Innovasjon 2012 med surølet «Sur Megge»

Årets innovasjon er en ny kategori og omfatter øl som er lansert på markedet det siste året. Ølene bedømmes etter kriteriene reell innovasjon, forbrukerrelevans, kvalitet på smak og visuelt utrykk.

Her er fagjuryens begrunnelse:

Sur Megge er et av de første surølene i Norge og utvider mangfoldet av norskprodusert godt øl. Bryggestilen tilhører Belgia hvor ølet har blitt laget siden 1836. Ølstilen er på frammarsj i USA og europeiske bryggerier kaster seg på bølgen, som i dag er helt i startfasen.

Årets innovasjon er en sur ale. Ølet er eikelagret i 18 måneder og har stor personlighet i smaksbildet. Haandbryggeriet har skapt et nytt og spennende øl og setter startskuddet for en bryggetrend vi kommer til å se mye av i fremtiden. Bryggeriet har også i selve byggeprosess vært nyskapende og satt frykt for risiko til side, for å utvikle et øl man ikke vet om smaker riktig før den lange lagringstiden er over.

Ølet er godt både i og til mat og har mange bruksområder spesielt på dessertsiden til bær, frukt og kaker, men passer også godt til fisk, braisert kjøtt og får-i-kål. Ølet kan også fint nytes alene.

Årets innovasjon var blitt en suksess på sosiale medier og i ølmiljøer lenge før ølet kom på markedet. Navnevalget og utformingen av ølets etikett er i seg selv morsomt, annerledes og svarer godt til øltypens mange smaksnyanser.

Årets innovasjon har aroma fra gjær, aprikos og eik og dufter syrlig og fyldig. Ølet har et lett gjærpreg og oppleves syrlig og fruktig i munnhulen. Ettersmaken er lang og eikepreget sitter godt. Et typeriktig øl med god balanse i tråd med belgiske surøl-tradisjoner, men samtidig annerledes på grunn av den lange fatlagringstiden på eikefat.

ÅRETS INNOVASJON 2012 går til: Sur Megge fra Haandbryggeriet i Drammen.

Kåringen av Årets innovasjon 2012 er organisert av Bryggeri-og drikkevareforeningen i samarbeid med Ølakademiet og Aperitif for Det Norske Måltid.

Artikkelen er en pressemelding fra Ølakademiet.

 

Skriv en kommentar