Ægir India Pale Ale kåret til Årets øl

Ægir India Pale Ale kåret til Årets øl

Under finalen i Det Norske Måltid i går ble Ægir India Pale Ale (IPA) kåret til årets øl. 

Ægir logo på vegg

Evan Lewis er selvsagt svært fornøyd og hadde kun tid til en kjapp kommentar:

«Dette er utruleg kjekt for både meg og bryggeriet, men også øl-Noreg generelt. IPA’n har alltid vore flaggskipet til Ægir, og mens mange var skeptiske til bittert og humlerikt øl for berre nokre år sidan, er dette ein seier for alle som jobbar for å vekke merksemd på ølmangfaldet i Noreg. Me takkar alle våre Ægir fans!»

India Pale Ale er en øl Evan Lewis utviklet mens han ennå bodde i USA og brygging kun var en hobby. Da han, sammen med Aud Melås, startet opp Ægir Bryggeri var dette en av de første ølene han brygget og den har siden vært sentral i utvalget. Dermed passer det også svært godt at den kort tid før denne kåringen ble tatt inn i Vinmonopolets basisutvalg og dermed blir lett tilgjengelig for alle som ønsker å smake den eller som kjenner den og har irritert seg over at det lokale utsalget ikke har hatt den.

Ægir India Pale Ale har begge beina solid plantet i morderne amerikansk håndbryggerstil. Den preges av god balanse mellom malt og humle og en bred og komplett smak. Den har innslag av furunål og sitrus i duften og tropiske frukter og nøtter i smaken.

Ægir Bryggeri har på få år vokst fra et lite mikrobyggeri til en landsomfattende aktør som i fjor flyttet inn i nye lokaler som var designet for ytterligere vekst, men en vekst som passerte 75% etter bare 6 måneder har ført til at de nå har to nye gjæringstanker, hver på 700o liter, i bestilling. Disse kommer nok godt med når enda flere får øynene opp for det gode ølet fra Flåm.

Finalen i «Det Norske Måltid» kan sees på TV2 i kveld.

Flaam-Evan-Testar-Lynchburg

Evan Lewis i kjent stil

Skriv en kommentar