Ny bryggebutikk i Trondheim -Bakke Brygg

Ny bryggebutikk i Trondheim -Bakke Brygg

Foto: Ølportalen

Lørdag 5. januar ble endelig Trondheim velsignet med egen hjemmebryggebutikk – Bakke Brygg i Bakkegata 1. Hjemmebrygging i Trondheimsområdet, og Norge generelt, har aldri vært større og med tanke på at det nå er flere mikrobryggerier under oppseiling i Trondheim, traff de veldig godt med tidspunktet.

Jeg hadde dessverre ikke mulighet til å ta turen på åpningsdagen, men tok en tur innom på første ordinære åpningsdag. Butikken åpnet kl 12, og allerede før kl. var 12:30 hadde 5 personer, utenom meg, vært innom og handlet inn råvarer og bryggeriutstyr til sitt første hjemmebrygg.

Foto: Ølportalen

Foto: Ølportalen

 

Foto: Ølportalen

Foto: Ølportalen

De har alt fra maltekstrakt til råvarer som malt og humle for hjemmebryggere. Bakke Brygg har tett tilknytning til Petit-Agentur, som er en nettbutikk lokalisert på Høylandet i Nord-Trøndelag, og butikken har det meste som Petit Agentur fører.  Butikken vil på sikt føre hele sortimentet til Petit Agentur.

Siden Trondheim er en studentby, og det er mange studenter i hjemmebryggermiljøet her i byen som brygger. Nå har de mulighet til å kjøpe inn akkurat det man skal ha av mengde malt. Da slipper  alle studentene å lagre maltet sitt på sin lille hybel, og heller bare dra ned på butikken å handle akkurat det man trenger. Dette gjør òg at det blir en lavere terskel å starte med hjemmebrygging.

Foto: Ølportalen

Foto: Ølportalen

Noe jeg satte stor pris på var utstillingen av flere bryggekjeler som om tid og stunder skal brukes til nybegynnerkurs, og eventuelt et kurs for viderekommende.

Vi i Ølportalen ønsker dere lykke til, og håper at Trondheims befolkning finner veien til Bakkegata 1.

Åpningstider:

 • Mandag: Stengt
 • Tirsdag: 12 – 18
 • Onsdag: 12 – 18
 • Torsdag: 12 – 18
 • Fredag: 12 – 18
 • Lørdag: 10 – 16
 • Søndag: Stengt

Hjemmeside 

 

 

 

Vis 5 kommentarer

 1. Lenken til butikken er desverre feil. Den peker til en side hos ølportalen som ikke finnes.

 2. Takk Per! Lenken er oppdatert nå

 3. Hei,

  I artikkelen henvises det til at det er flere mikrobryggeri under oppseiling i trondheimsregionen. Som trønder har jeg lyst å høre mer om dette! Fortell!!

  1. Hei,

   Ja det har du rett i. Det er to mikrobryggeri på trappene i Trondheim denne våren. Mer informasjon kommer når vi får vite mer om når oppstart finner sted og produksjonen er i gang.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.