Hjemmelaget snacks til øl – chilimandler

Snacks og øl hører som kjent sammen. Imponér gjestene dine med å servere hjemmelaget snacks.

Hjemmelaget snacks til øl – chilimandler

Det er ikke til å komme utenom at øl gjerne nytes sammen med en skål nøtter eller annen snacks. Noen vil kanskje protestere på at nøtter ødelegger for smaksopplevelsen, eller at fettet fra nøttene ødelegger skummet, men gode nøtter hører naturlig med sammen med øl. Det er selvfølgelig godt mulig å finne noe godt snacks til ølet i butikken, men enda bedre blir hvis du lager ditt eget ølsnacks. Det trenger heller ikke være veldig vanskelig.

Rykende ferske chilimandler vil kunne imponere dine gjester, eller bare smake godt som litt ekstra kos i helgen. Hvis du har noen mandler, litt olje, havsalt og chili (tørket rød chili, chilipulver eller en kombinasjon av begge), så er kan du raskt ha en skål hjemmelaget snacks klart. Varme, krydrede mandler passer perfekt til god, kald drikke. Prøv det gjerne til lysere øltyper, slik som vår kjente pilsner, en pale ale eller en god hveteøl, eller lettere lysebrune øl, slik som en brown ale eller en bayer

Du trenger å skålde mandlene hvis de ikke er det fra før. Dette må gjøres i god tid i forveien. Mandelen skåldes enkelt ved å la dem få et oppkok og så ligge i det vannet til det har kjølet seg ned. Ta av skinnet (det brune) og la dem tørke godt. Hvis du lager en litt stor batch, så har du mandler tilgjengelig for mange øllag.

Varm opp en panne og tilsett litt olje og skåldede mandler. Rist jevnlig på pannen slik at mandlene får en jevn og fin farge. Dette vil også få frem den gode, nøttede smaken. Tilsett så chili og havsalt – personlig foretrekker jeg Maldon-salt. Alternativt kan du bruke havsalt og nykvernet sort pepper. Smak deg gjerne litt frem hvis du er usikker på hvor mye krydder som er nok. Husk også på at mandlene ikke må bli for sterke i smak. Fordel krydderet ved å riste pannen og slynge mandlene rundt. Servér dem varme i en skål.

Chilimandler

Chilimandler er en lettvint måte å imponere dine gjester på. Foto: Ove Haugland Jakobsen

Inspirasjon hentet fra Jamie Olivers Return of the Naked Chef.

Skriv en kommentar