Månedens ølblogg -Humlebingen

-"Min store interesse for øl ble vekket da jeg for noen få år siden oppdaget noen flasker fra Nøgne Ø og Haandbryggeriet i en daglivarehandel og kjøpte disse"

Månedens ølblogg -Humlebingen

Ølportalen ønsker å sette litt fokus på alle som blogger om øl i Norge, og den 15. i hver måned vil vi presentere Månedens ølblogg. Førstemann ut er den forholdsvis nystartede ølbloggen Humlebingen:

Navn: Kenneth Eriksen (skriver under pseudonymet Onkel Humle)

Alder: 34

Ølblogg: Humlebingen (www.humlebingen.com)

Kenneth Eriksen aka Onkel Humle

Kenneth Eriksen aka Onkel Humle

Hvor lenge har du vært interessert i øl, og hvordan startet din interesse?
Jeg har alltid vært glad i øl. Tidligere var øl synonymt med pils for meg og favoritten var Pilsner Urquell. Min store interesse for øl derimot, ble vekket da jeg for noen få år siden oppdaget noen flasker fra Nøgne Ø og Haandbryggeriet i en daglivarehandel og kjøpte disse. Den gang fikk jeg en aha opplevelse i det jeg fikk min første smak av riktig god øl. Nysgjerrigheten min ble pirret og jeg fant straks ut at øl var så MYE MER enn butikkpilsen, og ikke minst at øl byr på et mangfold av stilarter. Siden har det bare ballet seg på og spesielt de siste to årene har ølinteressen vokst betraktelig.

Hva er din(e) favorittøltype(r)?
Jeg har opptil flere stilarter jeg setter stor pris på. Alt til sin anledning, samt at også årstidene, vær og sinnsstemning har sin lille påvirkning. Dersom jeg må velge ut noe spesielt må jeg si jeg setter stor pris på stilene Imperial Stout, Dobbel I.P.A. og Barley Wine.

Når startet du å med ølblogging?
Jeg er ganske fersk når det kommer til blogging og startet opp så sent som i August 2012.

Hva skriver du om?
Til nå har jeg skrevet veldig lite annet enn anmeldelser av øl. Jeg har fremdeles noen juleøl som ikke er testet ennå så det er godt julen varer helt til påske. Jeg har planer om å utforske øl i matlaging noe mer og publisere noen oppskrifter i forbindelse med dette. Samtidig har jeg lyst til å skrive noen ølrelaterte artikler, akkurat om hva og når dette vil skje er noe uvisst, men en artikkel om to interessante polske mikrobryggerier vil sannsynligvis publiseres i løpet av februar. Om jeg til slutt «får ut finger`n» og gjør alvor av noe jeg har vurdert lenge, nemlig å brygge mitt eget øl vil jeg også skrive artikler som omhandler dette.

Hvor ofte publiserer du artikler/anmeldelser? 
Jeg forsøker å publisere minimum et innlegg på bloggen min pr. uke. Til nå har jeg ett snitt på 45 innlegg pr. måned, men jeg tror dette kan blir lavere i år.

Hvor mange besøkende har du på bloggen?
Når det kommer til besøk på min side sier wordpress at jeg i desember hadde 1375 gjester.

Har du et mål med ølbloggingen?
Jeg kan ikke si jeg har noe overordnet mål med ølbloggen, men jeg håper å kunne vekke interessen for håndverksbrygget øl hos de som enda ikke har oppdaget ølets mangfold, og også være medvirkende til at interessen blir opprettholdt og/eller øker hos de som allerede setter pris på gode brygg.

Hva er planene fremover?
Humlebingen.com vil i slutten av måneden/starten av februar få en helt ny layout da jeg synes bloggen ligner litt for mye på noen andre ølblogger i utseende. En logo ville også ha vært fint, men da jeg ikke har en spire til grafisk design boende i min kropp er denne foreløpig lagt på is. Når det kommer til mine ølanmeldelser synes jeg noen er litt korte og ufullstendige, dette gjelder spesielt øl som ble vurdert før jeg startet blogg og er basert på gamle korte notater som var myntet på meg selv. Disse vil jeg forsøke å oppdatere etterhvert som jeg eventuelt skulle teste noen tidligere omtalte øl igjen. Bildene på bloggen er også litt dårlige etter min mening og et nytt kamera står oppført på handlelisten så dette vil også bli bedre med tiden.

Til slutt vil jeg gratulere de seks gode ølbloggerne som står bak Ølportalen med en riktig flott side som jeg besøker daglig og samtidig vil jeg takke for at Ølportalen ønsket å omtale bloggen min, www.humlebingen.com

 

 

Vis 2 kommentarer

  1. Ser ut som at dere har glemt å hive på http forran urlen til humlebingen 🙂

    1. Takk for tilbakemeldingen.
      Dette er når rettet, slik at begge linkene i artikkelen fungerer.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.