Mikkeller skifter importør i Norge

Mikkeller skifter importør i Norge

Mikkeller hadde i dag møter med sin nye norske importør, Cask Norway. Det har vært Nøgne Ø som tidligere importerte Mikkeller, men de trapper nå ned sin importvirksomhet. Cask Norway har de siste årene blitt en ledende aktør innen importbransjen, og har i dag bryggerier som Ægir, BrewDog og Boulevard Brewing i sin portefølje. Med distrubisjon gjennom Vectura og en nylig avtale med Hansa, vil man nok kunne oppleve at Mikkeller vil bli lettere tilgjengelig her til lands.»

Vis 9 kommentarer

 1. Da går nok prisene på mikkeller opp med 50% dagen…

 2. Det første som slo meg da jeg leste dette var akkurat det samme Espen har skrevet.
  Frykter at det blir dyrt å handle Mikkeller i Norge nå ja.

 3. Cask har en del erfaring med polet. Bruker en god grossist og avsetter en grei volum av vin, øl og sprit.

  Vet ikke hvorfor dokker tror på høyere priser, men større utvalg av mikkeller på polet blir det i hvertfall.

 4. Og større Mikkellerutvalg på polet er absolutt velkomment, kanskje kan noen av hans svakere brygg snikes inn i matbutikker som med Brewdog og?
  Årsaken til priskommentaren er at jeg synes det virker som øl i Casks sortiment generelt har en høyere pris enn andre. Ægir opplever jeg som et generelt dyrere øl enn NØ og HB (det finnes så klart unntak!). Brewdog og Boulevard virker det også som ligger i det øvre prissjiktet sammenlignet med andre importmikroer.
  Det er selvsagt mulig jeg tar feil, og påslaget til Cask ligger rundt det samme andre tar, og at bryggeriene jeg nevnte rett og slett selger dyrere enn andre. I så fall vil jo ikke prisene på Mikkellerimporter endres særlig, og da er vi vel alle glade 🙂

 5. Det er ikke Cask sin feil at Ægir er dyrt, for å si det sånn.
  Craftbeer fra USA kommer alltid til å være dyrt, da det er dyre produkter inn til landet.
  BrewDog opplever jeg heller ikke som spesielt dyrt her til lands.

  Cask har en meget habil importør, og deres priskalkyler er i mine øyne snillere en de fleste i bransjen. Hvorfor de har fått den konspirasjonteorien om at de er så griske vet jeg ikke, da det er helt ufortjent.
  Det er ihvertfall min kommentar til det hele, som importørkollega.

 6. Det som er litt spesielt her i landet er at prisene blir likere og likere på utlandet ettersom varene blir dyrere.

  BrewDog Punk IPA er 20,90 på Systembolaget og 36,90 på Vinmonopolet. 76,6% over.
  Tokyo: 98,- og 124,90, som gir 27,4% over
  Abstrakt 10: 129,- og 139,90 som gir 8,4% over
  Dog A: 169,- og 149,90 som gir 11,3% UNDER

  1. Her er Sammy inne på noko interessant. I det sosialdemokratiske kongeriket Noreg ser det ut til at storebror Staten har hatt som hovudoppgåve å avgrensa vanlege lønnsmottakarar sitt alkoholkonsum. «Vanlege folk», altså den uopplyste bermen, drikk som kjent blankt brennevin, billeg vin og vassent masseprodusert øl. Desse varene er då sjølvsagt gjort urimeleg dyre på Vinmonopolet. «Overklassen» derimot, som ikkje driv med primitiv helgeflatfyll, nyter alkohol på ein ansvarsfull kontinental måte og kulinerer edle dråper i ein finkulturell kontekst. Desse ekslusive varene er sjølvsagt moderat prisa i forhold til gjengs pris i det store utland. I tillegg har «aristokratiet» i hovudstaden og hanseatbyen Bergen kvart sitt Spesialpol med eksklusive godsaker som ikkje er oss andre verdige. Denne forskjellsbehandlinga har det vore få protestar mot, blant anna på grunn av den «kortvarige gledesrusen» Ola Dunk får av å handle Tax Free. Smirnoff i Sverige og Danmark er jo så billeg!Så kjekt at staten lar meg føle gleden av å spare penger på slik handel! Kort oppsummert: simpel drikke er dyrt, eksklusiv drikke er forholdsvis billeg. Må det vere slik? Ein pubtur vil vise det same. Ein halvliter Ringnes til 80 kroner er eit dårlegare kjøp enn ei flaske Nøgne Ø til 120 kroner. Tilslutt to illustrerande priseksempel. I november i fjor kjøpte eg ei flaske BrewDog Abstrakt 11 på Utobeer i London. Den kosta 15 pound og er no tilgjengeleg på polet til 145,90,- Altså eit dårleg utanlandskjøp… I ein SPAR butikk på landsbygda i Belgia kosta belgiske Brun, Blonde og Triple rett over 1 Euro. Slike øl koster på polet omtrent 50 kroner. Eg burde hatt tilhenger med til Belgia!!

  2. Du kan ikke bruke prosentvis prisforskjell som eksempel, med mindre du tar hensyn til valuttakursen.

   Korrekte tall blir:
   Punk IPA: 17,95 mot 36,90. 105% OVER.
   Tokyo: 84,20 mot 124,90. 48% OVER.
   Abstrakt 10: 110,8 mot 139,9. 26% OVER.
   Dog A: 145,2 mot 149,9. 3% OVER.

   Men trenden er helt tydelig Sammy; jo dyrere vare, jo mindre prisdiferanse.
   Bare se på «billige» varer som vodka, hvor du kan spare ganske mye, mot dyrere varer som champagne og portvin, som i enkelte tilfeller faktisk er rimeligere i Norge enn i Sverige.

   1. Ikke for å vise forskjellen i pris, men for å vise forskyvningene fungerer det, selv om jeg burde regnet om.
    Det med omregning er heller ikke bare bare. En kan hente ut valutakurser fra Norges Bank eller Den Norske Bank, men sannheten er at en aldri vil få disse i virkeligheten.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.