Untappd -øldrikkernes Facebook

Untappd -øldrikkernes Facebook

Unntappd er en både engasjerende, sosialt og morsom app. En slags Facebook for øldrikkere! Her legger du inn ølet du drikker, gjerne med bilde og en liten kommentar eller dine poeng (fra 1-5 stjerner). Som på Facebook kan du legge til venner, og kommunisere med disse via Toasts (skåler) og kommentarer til deres øl. GPS-funksjonen lar deg tagge hvor du drikker, og samme funksjon kan også si deg hvem av dine venner som drikker øl i nærheten av der du er. Du kan velge å samtidig poste dine øl på Facebook, Twitter og Foursquare. For hver øl du poster får du tre nye anbefalinger av lignende øl.

Unntapd tildeler deg Badges når du f.eks har drukket 10 øl, eller når du har 10 irske øl, 25 øl fra samme bryggeri, drukket øl på 10 forskjellige utesteder og andre lignende «jubileer». Appen har en stor database med øl fra hele verden, og finner du ikke den du drikker kan du selv registrere den. Til og med ditt eget hjemmebrygg kan registreres!

Appen finnes for iPhone og Android og en Blackberry-versjon er under utarbeidelse.

Vi spurte Greg Avola, en av de to gründerne bak Untappd om hva fremtidsplanene deres er. Han kan fortelle at de nå har 380.000 registrerte brukere på verdensbasis. Untappds database inneholder over 200.000 øl, og det er imponerende når man tenker på at de kun har holdt på i drøyt to år. De to gründerne jobber nå deltid med appen og de har ingen investorer i ryggen. De røper at en av funksjonene de jobber med nå er å få flere lokale anbefalinger til det ølet du drikker.

Untappd kan lastes ned her.

Du finner Ølportalens skribenter her:

https://untappd.com/user/ohj

http://untappd.com/user/StoreMy

http://untappd.com/user/Kjempetorsken

http://www.untappd.com/user/audunrp

http://www.untappd.com/user/Big-T

http://untappd.com/user/jikvig

untappd2

Skriv en kommentar