Nytt bryggeri i Trondheim

Folk med bakgrunn fra Trondhjem Mikrobryggeri og Kinn bryggeri starter for seg selv

Nytt bryggeri i Trondheim

Ifølge Næringslivsavisa er et nytt bryggeri registrert i Trondheim.  Austmann Bryggeri AS – dukket opp i offentlige registre tirsdag morgen og har produksjonslokaler i Bynesveien 48.

200.000 kroner i innskutt aksjekapital sier sitt om at dette er mer enn et hobbyprosjekt for entusiastiske hjemmebryggere, skriver Næringslivsavisa.

Næringslivsavisa er også kjent med at Austmann Bryggeri etter planen skal overta bryggeriutstyr fra Kinn bryggeri i Florø. Det sysles også med planer om å starte en rendyrket ølpub i Trondheim.

Folk med erfaring fra mikrobryggeribransjen bak den nye satsingen

Involvert i prosjektet er tidligere kjøkkensjef ved Mikrobryggeriet i Trondheim Vinko Lien Sindelar – en kar med norsk-kroatisk opphav. Han begynte karrieren sin i det som regnes som Mekka for verdens ølelskere,  den amerikanske delstaten Oregon – kjent for å ha 600 mikrobryggerier fordelt på 3,8 millioner innbyggere.

Også Anders Cooper, en servitør og hjemmebrygger som har oppnådd flere gode plasseringer i hjemmebryggkonkurranser er med på satsingen. Cooper har dessuten arbeidserfaring fra Kinn Bryggeri i Florø.

Tomas Sjue er tredjemann som er involvert i etableringen av bryggeriet i Bynesveien.  Han har bakgrunn fra Trondhjem Mikrobryggeri der han var assistentbrygger under bryggemester Jørn Grønbech, skriver Næringslivsavisen.

Folkene bak Austmann Bryggeri er:

Vinko Sindelar, Daglig leder

Styret:

Thomas Andre Sjue, Styreleder

Vinko Sindelar, Styremedlem

Anders Cooper, varamedlem

Skriv en kommentar