Larvik Mikrobryggeri

Larvik Mikrobryggeri satser på velkjente og populære øltypper med navn hentet fra lokalmiljøet i byen!

Larvik Mikrobryggeri

loglarvikLarvik Mikrobryggeri holder til i det historiske mursteinsbygget Nedre Verksgård i Nedre Fritzøegate 2 i Larvik.
Bygget som huser lokalene er fra 1854 og her skjuler det seg mye historie. Nå blir Larviks stolte bryggeritradisjon videreført i lokaler som har blitt pusset opp og innredet over en periode på 2,5 år med planlegging og tusenvis av dugnadstimer.

Ølportalen tok turen innom en fredags kveld i januar og ble godt mottatt i et halvfullt lokale. Det vil si halve puben var halvfull.

I et avgrenset rom var det stappfullt av medlemmer fra Larvik Beer Club som hadde medlemsaften. De har fast tilholdssted på Larvik Mikrobryggeri og holder jevnlige medlemskvelder.

bar
Vi kjøpte en smakskasse med 6 av  mikrobryggeriets øl: Svennerskum som var en smaksrik kölsch. Kölsch er en pilsaktig  øltype med en rundere og kraftigere smak enn pilsneren. Øltypen skiller seg fra pils ved at den er undergjæret, gjerne rundt 10 grader. Deretter lagres den kaldt før den er serveringsklar. Gyldenløve, en krysning av pale ale og brown ale, lett og fin med en god humlesmak av Cascade-humle. Sandloppa hveteøl, som ble vår favoritt, var en hveteøl full av smak og fylde. Verksgården var en klassisk Wienerøl som også var fyldig og godt. Dette var det eneste undergjærede ølet i smakssettet og brygget med tysk og tsjekkisk humle var ølet rundt i smaken med en god karamelltone. Så var det IPAen, som tidligere var noe tam i humlesmaken. Larvik Mikrobryggeri hadde nå en ny batch med IPA på fat hvor de hadde økt humleinnholdet. Fremdeles var den nærmere en engelsk IPA enn en humlesterk vestkyst-IPA, men smaksrik og god var den absolutt. Til slutt var det Staut Soting som er en helt nydelig stout. Kraftig brentsmak og en fyldig kropp.

I tillegg til disse hadde de en helt nydelig bitter på fat. Smaksrik og god men nesten helt død i karboneringen, slik en god engelsk bitter skal være!

Smakskasse er forøvrig en morsom liten sak som burde vært tilgjengelig på langt flere puber. En fin mulighet til å smake på flere forskjellige øltyper samtidig. Ikke minst når man kan fylle opp kassen med pubens eget øl slik som her.

smakskasse

 

Etter smaksprøvene fikk vi en omvisning på bryggeriet. Et lite lokale vegg i vegg med puben. Et koselig og intimt bryggelokale med egenproduserte koke- og mesketanker bygget av gamle meieritanker. Alle tankene var selvfølgelig kledd med bøkestaver! Et slikt flott bryggeri viser man selvfølgelig frem for gjestene og det var store vinduer med innsyn til bryggerommet fra puben.

bryggeri

Puben har som nevnt god sitteplass til mange mennesker innendørs og i sommerhalvåret har de en fantastisk uteplass med en stor gressplen utenfor. Her sitter man blant gamle og historiske bygninger (blant annet Larviks eldste hus), godt skjermet fra trafikk- og sentrumsstøy. Vi anbefaler sterkt å ta turen innom neste gang du er i Larvik!

 

Vis kommentar

  1. Kölsch er ikke undergjæret, og i tillegg er det høyere gjæringstemperatur enn 10 grader. Vil nok si 13-18 grader.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.