ABC Brewing -nomadebryggere med planer

Nomadebryggerne Gahr Smith Gahrsen og Kim Odland, bedre kjent som ABC Brewing planlegger nye øl og produkter.

ABC Brewing -nomadebryggere med planer

Vi har tidligere skrevet om ABC Brewing her på Ølportalen (…og her), og ettersom Gahr Smith Gahrsen holdt et interessant innlegg om ølbrygging under Nøgne Øs Hjemmebryggerdager forrige helg, tok vi en prat med de to etter foredraget. Gahr Smith Gahrsen er en svært respektert mann i ølbryggermiljøet, og hans velvillige deling av erfaring og bryggeoppskrifter på norbryggs forum har hjulpet og gledet mang en rådløs hjemmebrygger.

Denne uken ble ABC Brewing til «Best New Brewer» i Norge i Ratebeer Best 2013 Awards. Dette synes vi selvfølgelig er meget stas, sier Kim Odland.

ABC Brewing på maltloftet til Nøgne Ø

ABC Brewing på maltloftet til Nøgne Ø

ABC Brewing har nådd langt på det snaue året de har holdt på. Nomadebryggerne har så langt rukket å lansere 4 brygg (3 forskjellige) og planene for nye brygg er allerede lagt: I begynnelsen av februar skal ABC Brewing til Kinn bryggeri og brygge en engelsk stout med havre. Deretter er det planlagt å brygge hos Schouskjelleren Mikrobryggeri i løpet av våren. I tillegg har de et svært spennende prosjekt planlagt på Shetland. Der skal de brygge et øl på Valhalla Brewery, et bryggeri med røtter i norske bryggetradisjoner.

Så langt har de altså brygget sine øl på Lervig, Kinn og Søgaards Bryghus. De er selv som regel tilstede når ølet deres brygges og vi spør om det ikke er vanskelig å sette sitt eget preg på ølet når det brygges på såpass forskjellig utstyr? -» Egentlig ikke», sier Gahr. Han føler at de får god kontroll på det endelige resultatet selv om forutsetningene er forskjellige fra bryggeri til bryggeri. «Etterhvert vil vi nok prioritere å brygge hos noen få, faste bryggerier. Norske mikrobryggerier sliter jo fremdeles med kapasitetsproblemer, men Søgaards Bryghus i Danmark har enn så lenge god kapasitet», supplerer Kim.

På spørsmål om de har staket ut en spesiell retning ølmessig svarer nomadebryggerne at det har de egentlig ikke. De er begge tilhengere av humlerike øl, så vi kan nok forvente både IPAer og andre humlefylte øl fra ABC Brewing fremover. Ellers er de åpne for å brygge de fleste øltyper. Og at de vil satse videre er begge enige om. Starten og mottagelsen så langt har vært så positiv og inspirerende at de ønsker å videreutvikle sitt konsept. På litt sikt kan vi kanskje tjene litt penger på denne hobbyen også, sier de to.

Nå kan du snart lage dine egne versjoner av ABC Brewings øl. Hjemmebryggerbutikken bryggselv.no skal nemlig lansere 3 av deres øl som bryggekit, altså med alle ingredienser som trengs for å lage deres Henrik Imperial Amber, Halvor IBA og West Coast Lager.

ABC Brewings hjemmebryggersett. Snart til salgs hos bryggselv.no!

ABC Brewings hjemmebryggersett. Snart til salgs hos bryggselv.no!

Osloborgere som ønsker å smake på ABCs øl kan forøvrig glede seg til våren. Både Schouskjelleren og Lompa (Olympen) vil servere ølet deres fra kran etterhvert.

Vi ønsker ABC Brewing lykke til videre og vil rapportere om deres videre ferd her på Ølportalen.

Vis kommentar

  1. Synes Ratebeers kåring av ABC var vel fortjent. Smakte alle tre ølene i Bergen for noen uker siden og de skilte seg virkelig ut som velbalanserte øl som samtidig hadde mye smak.

    De sier de ikke har staket ut noen retning ennå, men jeg følte de allerede har en slags huskarakter.

    Uansett, dette er definitivt det mest spennende norske bryggeriet siden Kinn begynte å brygge.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.