Restultater fra Lervigs Hjemmebryggerkonkurranse

Restultater fra Lervigs Hjemmebryggerkonkurranse

I går kveld ble resultatene for Lervig Aktiebryggeris hjemmebryggerkonkurranse offentliggjort. Vinneren ble en mann som har vært omtalt her på Ølportalen før. Kim Odland og hans Black Cat Brewing, med en American Rye Pale Ale. For å få kombinasjonen hjemmebrygger/småbarnsfar til å gå opp fikk Kim assistanse fra Bernt Arne Sandsmark. Dermed er det disse to som skal stille på Lervig og brygge en batch på 1000 liter. Vi gratulerer og håper på at vi får muligheten til å smake.

En fornøyd vinner

En fornøyd vinner

Vi fikk denne korte kommentaren fra Kim før han hastet videre til neste bleieskift:
«Kjempekjekt å vinne en konkurranse som denne hvor det ble sendt inn så mye strålende øl. Er meget fornøyd med hvordan ølet ble og gleder meg vilt til den kommersielle versjonen. En stor takk til Bernt som tredde støttende til og ikke minst en stor takk til Lervig for et strålende intitativ og arrangement.»

Komplett resultatliste vises under. De tre første plassene er satt opp i rekkefølge. Resten av finaleheatet ble ikke rangert og kan dermed omtales som delt fjerdeplass. Av samme grunn er de her listet alfabetisk utfra beskrivelsen av ølet.

1.   American Rye Pale Ale  –  Black Cat Brewing  –  Kim Odland (og Bernt Arne Sandsmark)

2.   Stout  –  Jæren Brygghus  –  Anders Reve & Kristian Dahle Hodne

3.   Belgisk Quadrupel 40 Øyvind Tveit & Lars Heskje, Trodlabrygg

4.   Barley Wine  Låven Bryggeri  –  Kyrre Kristiansen

4.   Belgisk Honning Ale  –  Thomas Grieg

4.   Dark Mild  –  Jan Magnus Dahle & Egil Ovesen

4.   Imperial Chili Stout  –  Marius Steen

4.   Lettrøkt Polsk Hveteøl  –  Henrik Arild Sandbæk

4.   Smoked Chili Porter  –  Erik Ingebrigtsen

4.   Svart IPA  –  Joel Ireland

Kommentaren fra dommerpanelet var forøvrig at kvaliteten var overraskende høy jevnt over.

Skriv en kommentar