Westvleteren 12 på Systembolaget

Westvleteren 12 på Systembolaget

Foto: 1001oel.com

Det verdenskjente ølet Westvleteren 12 slippes på Systembolaget 7. mars i bestillingsutvalget. 1.500 flasker er tilgjengelige til SEK125/stk. I det samme slippet kommer også det nye trappistølet, Gregorius, fra Østerrike til SEK 75/stk. For Westvleterens del er dette restlageret av ølet som ble lansert for å finansiere oppussingen av taket på klosteret Sint-Sixtusabdij van Westvleteren hvor munkene brygger dette berømte brygget.

Har Vinmonopolet sovet i timen?

Vis 9 kommentarer

 1. Nu är det väl varken Systembolaget eller Vinmonopolet som står för importen? Frågan är väl mer riktig om norska importörer har sovit i timmen…

 2. Det har du helt rett i, «My name is Beastie». Man skyter alt for ofte på polet, selv om det er importørene som her har «ansvaret».

 3. 125 svenske kroner må vel kunne kalles eit røverkjøp! Tenker at det blir rift om å få tak i desse flaskene. Tilfeldigvis var vi tre stk som delte tre ulike Westvleteren i går kveld. Desse flaskene blei kjøpt inn av ein kamerat i ein liten delikatesse/ølbutikk i Billund for snart 2 år sidan. Der kosta Westvleteren 12 150 danske kroner.

 4. Altså 150 danske kroner…

 5. Ajajajaj.
  Disse flaskene kommer ikke til å vare lenge. Får prøve meg på en bestilling selv når dagen kommer.

 6. Jeg har fått fatt i tilsammen 6 flasker Westvlederen 12.
  Har planer om å konsumere 2 stk selv, hvis noen er interessert i å overta 1-4 stk så meld interesse og hva dere mener de er verdt. (Bor i Stavanger)

 7. Hadde vært stas å fått disse tilgjengelig på polet i Norge. Har gode minner fra å ha plukket opp en kasse med 12ern fra en kappekledd herre utenfor klosteret, samt å ha nytt et glass på kafeen over gaten 🙂 Det skal sies at munken kikket noe ekstra på kjøretøyet vårt. Vi kom nemlig i en rødmalt russebil med navnet «Ranveig»!

 8. Om dere setter pris Westvlederen kan jeg godt annbefale St. Bernardus Brewery.

  Etter 2. Verdenskrig lå Westvlederen mer eller mindre i grus og måtte fornyes. Da brygget St. Bernardus Brewery under kontroll av Westvlederens munker og navn. Dette gjorde de frem til midt på nittitallet en gang.

  Det som er litt artig er at St. Bernardus Brewery har tatt vare på gjærkulturen til Westvleteren, mens Westvlederen selv har gjær fra Westmalle.

  Det er i alle fall budskapet som gies om dere besøker St. Bernardus Brewery.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.