Ølet inntar Whisky-Meet

Liker du øl og whisky kan det være en god ide å ta turen til Bergen.

Ølet inntar Whisky-Meet

Whisky-Meet arrangeres for femte gang 13. til 16. februar på Grand Terminus i Bergen. For første gang blir øl en viktig del av festivalen. På festivalen vil det være et eget rom som blir dedikert til øl. Her vil både leverandører og produsenter gi informasjon om ølene på festivalen.

– Det kommer til å være rundt 50 til 60 forskjellige ølsorter på festivalen. Bryggeren til Coisbo kommer til festivalen, og Ægir og Nøgne Ø vil også være representert, forteller bar- og whiskymeetsjef Frode Harring til Ølportalen. Siden det er en whiskyfestival, vil det også være et fokus på øl og whisky i kombinasjon. Øl fra Skottland blir også godt representert.

– BrewDog og Orkney Brewery vil være sterkt representert på festivalen. Vi kommer også til å ha et fokus på øl på whiskyfat, forteller Harring.

I tillegg til at øl blir representert på selve festivalområdet, vil det også være flere mesterklasser om øl. Maltmisjonen ved Stefan Williams Hansen vil holde en mesterklasse om whiskyfatlagret øl. Det vil også være en mesterklasse om whisky og øl i kombinasjon. Denne mesterklassen har også tidligere blitt holdt på Whisky-Meet. Mesterklassen holdes av Martin Tønder Smith.

– Dette har vært en av de mest populære mesterklassene, og det har alltid blitt fullt. Tidligere har mesterklassen blitt holdt en av dagene med plass til 90 personer. I år utvider vi til to dager med plass til 60 personer hver av dagene, forteller Harring.

Whisky-Meet vil ha fokus på det sosiale rundt god drikke, og Harring forventer at rundt 1200 personer vil besøke festivalen i år. – Responsen på Whisky-Meet har vært veldig bra. Det er mange festivaler, og vi har en sterk konkurranse, men det er stor interesse for festivalen. Det er spesielt gledelig at vi i år har fått samtlige norske importører av whisky til festivalen. Dette har også blitt lagt merke til utenfor Norges grenser, forteller Harring.

Stefan Williams Hansen

Stefan Williams Hansen i Maltmisjonen holder en mesterklasse på Whisky-Meet i Bergen.

Skriv en kommentar