The Kernel – Humlehimmel i London

The Kernel – Humlehimmel i London

I et land med over 1000 bryggerier, 4000 ølsorter og en ølkultur som er en av verdens viktigste, skal det litt til å skille seg ut som et nytt bryggeri i England. The Kernel Brewery har dog greid dette, og på kort tid blitt en yndling for de mangle humlehodene rundt om i Europa. Inkludert meg.

The Kernel Brewery sign

Første gang jeg besøkte The Kernel var en av de siste dagene i deres gamle bryggeri i Druid Street 98, bare noen steinkast fra London Bridge. Vi ble møtt av den smilende og litt tilbakeholdende Evin O’Riordain, som i 2009 startet bryggeriet etter noen år som hjemmebrygger.De holder til under en jernbane, i det man kan kalle et bråkete nabolag med togene som suser forbi. Til tross for det finner man mange spennende bedrifter i disse «buene», og hver lørdag kan man smake oster, kjøtt og ikke minst øl da The Kernel har åpent bryggeri.

I mangel på et bedre ord, vil jeg si at The Kernel er det nærmeste man kan komme et bryggerkollektiv. De lager yderst sjelden samme ølet to ganger, og ølene blir ofte kreert etter hvilke humler de har på lager den gitte dagen. For det er det The Kernel er kjent for; humle! De alene har kreert mer pale ale og IPA en nesten hele England tilsammen, og brukt tilnærmet alle humler som man kan få tak i. Derfor er det veldig vanskelig for undertegnede å si hva mitt favoritt øl fra dem er, for hver gang man er innom serverer de noe blodfersk humleøl som slettes ikke er lik den man fikk servert sist gang. Både herlig forfriskende, og litt frustrerende om man fikk sin favoritt sist man var innom.

De har dog noen få øl de lager likt fra gang til gang, og de er ikke humlete. De er sorte som natten! De lager nemlig en Imperial Brown Stout og en Export Stout, som er laget på gamle oppskrifter fra London fra 1800-tallet. Disse har vunnet priser i flere konkurranser, og er regnet som de beste ølene de produserer. Evin forteller at de til stadighet får folk som kommenterer at de liker øl som er mer klassiske og tradisjonelle, og at det er en særlig tilfredsstillelse å fortelle historien om oppskriftene. Med et smil om munnen, selvfølgelig.

Fra å håndflaske alle sine øl har de nå flyttet fra Druid Street 98 noen hundre meter nedover jernbanen, og har økt sin kapasitet 4x. The Kernel er å finne på de beste ølstedene i byen, og på noen av de mer eksklusive restaurantene i London. Etterspørselen er enorm, og om de hadde kunnet produsere 10x mer enn i dag ville de fortsatt hatt problemer med å tilfredsstille all etterspørselen. Det beste tipset for å få smake øl fra et av Europas beste bryggerier, er å dra innom bryggeriet i London. Ta en telefon for å høre om du kan komme på besøk, og de har åpent bryggeri hver lørdag som nevnt. Uten tvil et sted for å få fylt hodene med surrende humle og deilige smaker.

Vis 2 kommentarer

  1. Utobeer på Borough Market pleier også å ha øl fra The Kernel.

  2. Sikle!!! Lørdag 16.februar er eg i «puben» på The Kernel. Open kun på lørdag mellom 09.00 og 15.00. Og, omlag 1 km i frå ligg Partizan Brewing med opningstid kvar lørdag 11.00-17.00. Om du vil halde deg litt nærmere kjente turistområder, er Dean Swift ved Tower Bridge, på sørsida, ein bra pub med godt utval frå The Kernel. Nokre frå fat og mange flasker. Mykje har skjedd i London sidan min første tur i 1995!

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.