Er dette glasset du har ventet på?

På høy tid at IPA får et dedikert glass!

Er dette glasset du har ventet på?

Vi i Ølportalen er svært glad i IPA og vi har fra tid til annen lurt på hva som egentlig er det rette glasset for denne drikken. Vi har drukket den i standard «pubglass», vi har drukket den av diverse andre glass og vi har nok for det meste drukket den av tulipanformede glass. Nå hevder imidlertid tyske Spiegelau at de har konstruert det perfekte glasset for IPA.

Spiegelau har en stund vært langt fremme når det gjelder å utforme og markedsføre glass spesielt for øl. Blant annet var de til stede på European Beer Blogger Conference og holdt foredrag om dette. Nå har de satt seg ned sammen med Sam Calagione og Ken Grossman og designet et glass spesielt for IPA. Sam Calagione er han fyren med litt sløv tale som er kjent for å ha vært på TV i programmet Brew Masters, og for å ha startet Dogfish Head Brewery og drive dette. Ken Grossman er grunlegger av Sierra Nevada Brewing Company og den som driver dette i dag. Med andre ord to karer som kan litt om øl og da begynner vår interesse å våkne.

Glasset har «bølger» nederst som skal være designet for å få frem mest mulig aroma og det er snevret inn mot toppen for at aromaen skal treffe nesen best mulig.

Nå venter vi i spenning for å se om de norske importørene har skjønt at markedet for gode ølglass er i ferd med å bli såpass stort at det er penger i dette, eller om de mener at et ølglass er et ølglass og bruker sin tid og sine krefter på vinglass.

Spiegelau har lagt denne videoen ut på Youtube.

 

Skriv en kommentar