Stavanger Brygghus med store ambisjoner

Stavanger Brygghus med store ambisjoner

Stavanger har blitt kjent som en by med mye godt øl, med Lervig Aktiebryggeri og et av Norges beste ølsteder, Cardinal. Nå vil byen også få sin første hjemmebryggeributikk, da Stavanger Brygghus ble annonsert for noen dager siden. Det er hjemmebryggerne Nils-Henrik Stokke og Atle Hansen som står bak.

Stavanger Brygghus har inngått et samarbeid med Bryggselv, som i en tid har bygd seg opp en god kundebase i Stavanger og sender samlepaller til byen. Lokalet vil også være huset for kurs, team-building og ølkvelder, og vil med det være et naturlig samlingspunkt for ølinteresserte i regionen. Dette kommer i tillegg til at driverne selv vil brygge i lokalet, med deres hjemmebryggeri Villgjær.

Det hele startet da Atle leste en artikkel om brygging i DN hjemme hos Nils-Henrik for under to år siden. Så ble et fire-liters bryggesett kjøpt inn. Siden har det ballet litt på seg kan man si.

Stavanger er bare en av byene som har fått sine egne, etterlengtede bryggebutikker den siste tiden. I Bergen startet Vestbrygg opp høsten 2011, mens Trondheim fikk nylig sin første bryggebutikk i form av Bakke Brygg.

Med maltsekker som stuebord og over et halvt tonn ved sengeenden, og flere boder som var overfylt for lenge siden var vi bare nødt til å kikke etter et sted å ha alt dette.

Villgjær har allerede markert seg i lokalområdet, med bla egen stand under Øl- og Akevittfestivalen. Man ser dermed nok et resultat av den enorme interessen for hjemmebrygging de siste årene. NM i Hjemmebrygging 2013 arrangeres i april i år, og Norbrygg melder om at foreløbig er alle billettene utsolgt og alle plassene til selve konkurransen allerede er reserverte. Hjemmebryggermiljøet i Norge er i kraftig vekst, og det blir spennende å følge framover.

Vis kommentar

  1. Takk for god omtale! Nyheter om utviklingen fremover for Stavanger Brygghus kan følges på vår Facebook-side; facebook.com/stavangerbrygghus

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.