Nye øl i spesialutvalget til Vinmonopolet

Vinmonopolets spesialpol har et utvidet utvalg av varer. Spesialpolene finnes i Oslo (Vika) og i Bergen (Valkendorfsgate. I en prøveperioden har også vinmonopolene på CC-Vest (Oslo), Kvadrat (Sandnes), Hamar og Sandefjord også fått spesialpol-status.

Nye øl i spesialutvalget til Vinmonopolet

Vinmonopolet kommer med nye øl til spesialpolene. Dette er òg øl som du kan spesialbestille fra polet kassevis. Jeg vil anbefale dere som ikke har et spesialpol i nærheten, å gå sammen å bestille inn øl.

Alle ølene blir tilgjengelig i butikkene Oslo Vika, Oslo CC-Vest, Bergen Valkendorfsgate, Sandnes Kvadrat, Hamar og Sandefjord.

Følgende blir lansert fortløpende nå:

 • Founders Breakfast Stout
 • Founders Porter
 • AleSmith IPA
 • AleSmith Nut Brown Ale
 • Lost Abbey Witches Wit
 • Thornbridge Jaipur
 • Evil Twin All Occasions IPA
 • Evil Twin Kiwi Imperial Pilsener
 • Evil Twin Molotov Cocktail
 • Beer Here Kremlin Crude
 • Beer Here Sod
 • Nøgne Ø Citrus Hystrix
 • Lervig A These eyes Imperial IPA
 • Nøgne Ø Roasted Pepper Ale
 • Haandbryggeriet Blåbic
 • Haandbryggeriet Costa Rica
 • Haandbryggeriet Røyk Uten Ild
Nøgne Ø Roasted Pepper er én av mange spennende øl i spesialutvalget

Nøgne Ø Roasted Pepper er én av mange spennende øl som kommer på spesialpolene

Vis 8 kommentarer

 1. Når blir de gjort tilgjengelig?

  1. Beklager at dette tok litt tid å sjekke opp i.
   Disse har ikke noen felles nasjonal lanseringsdato, men blir sendt ut etter hvert sombutikkene bestiller. Ølene er klare til bestilling for butikkene, men det er litt avhengig av når butikken setter ordre og når de får levering.

 2. Kjem nokk sikkert ikkje med ein gang. Forstod det slik på Valken at dette omtrent nettopp var bestilt inn.

 3. Jeg var på polet på Kvadrat i dag, og da hadde de allerede ryddet plass til disse nyhetene i hyllene. Hun bak kassa sa at det var meninga at de skulle få dem i dag, men at det hadde vært noe kluss med leveransene. Så hun sa at de ville komme neste fredag (22/2).

 4. Lervig These eyes Imperial IPA, er dette ølet som er kjent som Mikkeller/Lervig Double Eye Imperial IPA?

  (Google gir to treff på These eyes, ølportalen og porteføljen til Keith Shore, han skriver «These eyes» over etiketten som for meg ser ut som Double Eye)

  1. Ja, These Eyes Imperial IPA = Double Eye PA

 5. Tanker omkring ølutval på spesialpol og bestillingsutvalet – pris i forhold til kvalitet.
  4.april hadde spesialpola lansering med Tyskland årgang 2011 som tema. Eg hadde eit håp om litt ølnyheiter og, så eg tok turen til «spesialpol light» på kjøpesenteret Kvadrat i/på Sandnes. (Det er for tida heftig diskusjon her lokalt om det skal vere i eller på Sandnes…)Nok om det, eg fann mange nye øl i hyllene! De Molen, Alvinne, 3 Fonteinen, La Cotta, Birradamare, Giratempopub, Codice og Andrea Simoni. Men, ganske raskt blei «ticker» genet i meg gradvis nedkjølt av «luksusfellen» genet. Særleg dei italienske øla var tildels ekstremt dyre! 75 cl flasker til 160-170 kroner og 33 cl til 85 kroner. Aaaarghh! Og, ein rask kikk på Ratebeer viser at desse italienarane knapt kan kallast for kvalitetsøl. Stort sett middelmådige greier,knapt sterkare enn butikkøl og til blodpris. Kva er vitsen? Eg kjøpte eit par, men sto over dei fleste. Av og til føler eg at det er betre å bruka pengane på ein flybillett til London, Praha eller andre øldestinasjoner. Om målet er å prøve flest mogleg nye øl, strekk pengane lengre på ein slik øltur enn å blakke seg på polet. Kva er meininga med å ta inn slikt dyrt graps til Norge? Skal eg betale ekstra for øl må kvaliteten og vere høg.Skal du først kjøpe italienske øl, kan du få tak i øl frå Birra del Borgo i det ordinære bestillingsutvalet på polet. Dette er i større grad kvalitetsøl og er mykje billigare. Her koster ei 75 cl flaske rundt 100 kroner. Så, mi bønn til dei som tek inn øl til spesialpola; tenk kvalitet og vurder om prisen kan forsvarast ut frå det vi får i glaset. Middelmådige mikrobryggerier er det nok av ute i Europa. Vinmonopolet bør sette kvalitet i høgsetet.

 6. Visdomsord fra Kjetil. Meget enig.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.