Wettre Bryggeri

Wettre Bryggeri

Bak nystartede Wettre Bryggeri står Marius Hansen og Hans Ellef Wettre. Marius Hansen er 46 år og har holdt på med hjemmebrygging siden 1991. han har lenge gått med en drøm om å starte et mikrobryggeri, og har alltid hatt stor interesse for tradisjonell matlaging med konservering og bruk av gamle teknikker.

Marius Hansen rører i mesken

Marius Hansen rører i mesken

Hans Ellef Wettre (36 år) er odelsgutt fra søndre Vettre gård, med stor interesse for kortreist kvalitetsmat. Hans Ellef drev tidligere en populær gårdskafé i låven på Søndre Vettre Gård, men måtte i 2011 stenge på grunn av pålegg fra kommunen om installasjon av nytt ventilasjonsannlegg samt fasiliteter for rullestolbrukere. En slik investering ville komme på omlag 2 millioner kroner, et beløp man på det tidspunktet ikke hadde. Håpet er at de to nybryggerne skal få gjenåpnet stedet som en pub/cafe med fokus på kvalitet.

Hans-Ellef Wettre tilsetter malt

Hans-Ellef Wettre tilsetter malt

Hans Ellef og Marius kom i prat på en foreldrefest for en del år siden, ettersom de begge har barn som går i samme klasse. Det ble fort klart at de begge hadde interesse for god mat og drikke, og en idé om et bryggeri kom fort. Hans Ellef hadde lokalene og en god historie for ølet ref. historien på FB, og Marius satt med kunnskapen om brygging. Med tiden håper de å kunne brygge øl basert på korn og humle fra Søndre Vettre gård, som var ett av to Vettre-bruk i middelalderen. Gården har lange tradisjoner med kornproduksjon og humle vokser i kratt og kjerr rundt gården, noe som sammen med det gamle bryggekaret i kjelleren, indikerer at det i tidligere tider har vært brygget øl på Vettre. På Wettre Bryggeri håper de å kunne tilby vårt øl i løpet av høsten 2013.

WGarden med butikken

Wettre Gård

For tiden jobbes det med innhenting av priser på bryggeriutstyr og råvarer, samt søknader til myndighetene. I tillegg brygges det så mye det blir tid til på et 100 l. bryggeri, med et meskekar på 3,5 kw induksjon og en koker/Whirlpool med 15kw gass. Det benyttes en vannavkjølt platekjøler med innebygget lufting av vørter. Gjæringen foregår på et konisk gjæringskar i syrefast stål. Bunnfall tappes av før gjær tilsettes. Lager gjæres på 10C og Ale på 20C. Bryggeriet har tre prototyper klare: En IPA, en Brown Ale og en lys lager. Flere er under oppseiling.
Kanskje det kommer en ”NPA” Norsk Pale Ale med malt og humle fra Vettre i Asker med tid og stunder!

 

Skriv en kommentar