Hva brygget egentlig ABC hos Kinn?

Som vi tidligere har skrevet har ABC Brewing vært og brygget hos Kinn i Florø. Vi tok en liten prat med Kim Odland for å finne ut litt mer om hva de hadde brygget og om de har noen spennende planer å dele med oss.

Hva brygget egentlig ABC hos Kinn?

Dere har nylig vært på Kinn. Hva ble brygget?

Det stemmer. Vi var på Kinn fredag 8. februar og brygget en Dry Oatmeal Stout på gamlemåten. Grytidlig opp og alt for hånd. Det var en kjempeopplevelse å se hvordan ølet blir brygget der oppe. Undertegnede ble meget fascinert av åpen gjæring og det er definitivt noe jeg skal eksperimentere med mer.

Gahr klar for brygging
Gahr klar for brygging
(Foto: ABC Brewing)

Hva er inspirasjonen bak denne?

Inspirasjonen bak denne var at vi ble bedt om å lage et jubileumsøl i forbindelse med Henrik Øl & Vinstoves 20års-jubileum. Siden Henrik var en av de første barene i landet, og slik jeg har forstått det – den første i Bergen, som serverte Guinness tok vi utgangspunkt i denne stilen. Resultatet ble en klassisk Dry Stout, men en liten vri – vi brukte også havregryn i ølet. Til forskjell fra våre tre første øl vil ikke denne være ekstrem på noen måte. Klokker inn på 3,9% og kun bitterhumle. Vi lurte selvfølgelig noen Chinook-pellets inn i dette ølet også, tradisjonen tro.

Vi lurer litt på om Kim er klar for brygging eller rockekonsert med forventet ølkasting.
Vi lurer litt på om Kim er klar for brygging eller rockekonsert med forventet ølkasting.
(Foto: ABC Brewing)

Når vil denne være tilgjengelig?

Ølet går på fat denne uken og blir nok å finne i kranene om ikke så alt for lenge. Ølet vil også komme på cask. Det er enda ikke avgjort når denne sprettes, men det vil definitivt være noe en ølnyter bør få med seg.

Gjæringskaret fylles. (Foto: ABC Brewing)
Gjæringskaret fylles.
(Foto: ABC Brewing)

På hvilke utesteder kan vi forvente å finne denne?

I utgangspunktet er det som sagt en jubileumsøl for Henrik Øl & Vinstove så det er enda uklart om dette ølet vil spre seg til andre serveringssteder.

Mens karet fylles kan Espen og Gahr løse både verdensproblemer og planlegge nye brygg. (Foto: ABC Brewing)
Mens karet fylles kan Espen og Gahr løse både verdensproblemer og planlegge nye brygg.
(Foto: ABC Brewing)

Har dere planer om andre brygg hos Kinn i fremtiden?

Å brygge hos Kinn gav utvilsomt mersmak. Den åpne gjæringen gir ølene et helt spesielt preg og folka som jobber der er utrolige. Får vi muligheten til å brygge der igjen og vi skal lage et øl som vil nye godt av åpen gjæring så står Kinn utvilsomt på blokka.

Litt humle måt til. (Foto: ABC Brewing)
Litt humle må til.
(Foto: ABC Brewing)

Har dere andre planer som du ønsker å dele med oss?

Vi har alltid planer vi, vet du. I begynnelsen av mars brygger vi en tradisjonell bitter på Valhalla Brewery på Shetland. Helt tradisjonell blir den ikke da vi utelukkende bruker amerikansk humle. Ølet har foreløpig navnet Vinland Bitter. Vi jobber med å få hentet dette ølet med egen båt hvor et fat skal bindes til dekk under overfarten.

og så var gjæringen i gang. (Foto: ABC Brewing)
og så var gjæringen i gang.
(Foto: ABC Brewing)

Ingen planer om å innta hyllene på Vinmonopolet?

Ikke enda. Forløpig trives vi godt på fat da vi har mye større kontroll på hvordan ølet blir oppbevart med tanke på holdbarhet og smak. Med dette sagt betyr ikke dette at dette ikke er noe som glimrer i det fjerne. En ting om gangen. Foreløpig kun fat og fokus på å få større distribusjon på ølet.

Så var det bare for bergenskontoret i Ølportalen å komme seg ned på Henrik i løpet av de neste ukene.

Skriv en kommentar