Hjemmebryggerdager på Nøgne Ø

De årlige hjemmebryggerdagene på Nøgne Ø er populære hos hjemmebryggere

Hjemmebryggerdager på Nøgne Ø

Sjefsbrygger Kjetil Jikiun sørger for at alle får med seg minst 20 liter Nøgne Ø Amber i gjæringsbøtten

Nøgne Ø arrangerte nylig sin 5.hjemmebryggerdag på bryggeriet i Grimstad. Dette geniale arrangementet er julaften og St Patricks Day på én gang for hjemmebryggere og ølglade. Bryggeriet tar imot ca 60 hjemmebryggere og brygger en full batch med ett av sine øl. Hver deltager får med seg 20-25 liter vørter hjem for å gjære og sette sitt eget preg på det ferdige resultatet.

Hjemmebryggerdagene er utrolig populære og da påmeldingen åpnet ble de 60 billettene revet bort på under 10 minutter! Interessen er så stor at de lett kunne tatt imot 5 ganger så mange deltagere, dersom de bare hadde hatt plass. Nøgne Ø er fortsatt på leting etter nye og større lokaler, og med 60 deltagere er det faktisk fullt i lokalene på gamle Rykene kraftstasjon. I tillegg til å overvære selve bryggingen kan deltagerne kjøpe malt og humle til rimelige priser og delta på foredrag om øl og brygging. Ettersom Nøgne Ø har serveringsbevilgning på bryggeriet kunne man også kjøpe og nyte øl fra Nøgne Ø og øl som Nøgne Ø importerer. Dermed fikk man muligheten til å smake på nyheter som Nøgne Ø Red Horizon 2 og 3, Nøgne Ø Sour Brown og deres samarbeidsbrygg med Bridge Road Brewing, Aurora Australis.

nyenogne

God omsetning for nye og spennende øl fra Nøgne Ø

Hvert år brygges det et nytt øl og i år hadde Nøgne Ø funnet frem oppskriften på deres utgåtte øl Nøgne Ø Amber. Her er listen over øl som har blitt brygget på tidligere hjemmebryggerdager:

  • 2009: Nøgne Ø Saison
  • 2010: Nøgne Ø Porter
  • 2011: Nøgne Ø Pale Ale
  • 2012: Mikkeller Beer Geek Breakfast
  • 2013: Nøgne Ø Amber
  • (2014: Nøgne Ø Imperial Python Pilsner)
Stian Krogh holdt et engasjert foredrag om ølnerder

Stian Krog holdt et engasjert og morsomt foredrag om ølnerder

Nøgne Ø hadde satt opp følgende program denne lørdagen:

09.00 Start

10.00 Gahr Smith Gahrsen: Fokus i hjemmebryggeriet

11.00 Ingrid Skistad: Om gjæringsprosessen

13.00: Lunsj

14.00 Stian Krog: Om ølnerder og bryggenerder

16.00 Avslutning av ingredienssalg

17.00-18.00: Ferdig

Sjefsbrygger Kjetil Jikiun sørger for at alle får med seg minst 20 liter Nøgne Ø Amber i gjæringsbøtten

Sjefsbrygger Kjetil Jikiun sørger for at alle får med seg minst 20 liter Nøgne Ø Amber i gjæringsbøtten

Etter at programmet på Nøgne Ø er ferdig møtes mange av deltagerne på Apotekergaarden i Grimstad sentrum for felles hygge og noen flere øl. Apotekegaarden har et edelt mål om å ha alle tilgjengelige øl fra Nøgne Ø i sine hyller. I 2.etasje begynner deres lille bryggerom å bli ferdig, og i løpet av året vil de også få eget øl på kranene sine.

9.mars møtes deltagerne igjen på Nøgne Ø til 2.del av hjemmebryggerdagene. Da tar alle med seg ølet de har gjæret og deltagerne kan smake på hverandres forskjellige varianter. Mange har tørrhumlet sin Amber mens andre har brukt forskjellige typer gjær, blant annet belgisk gjær og champagnegjær! Atter andre har tilsatt en annen vørter for å «blende» Amberen til et helt nyt øl. Kreativiteten er stor og det blir spennende å smake på de forskjellige variantene den 9,mars.

Skriv en kommentar