Anheuser-Busch saksøkes for utvannet øl

En gruppe rasende amerikanere øldrikkere saksøker produsenten Anheuser-Busch fordi de mener ølet er vannet ut.

Anheuser-Busch saksøkes for utvannet øl

Det er NRK som melder at saksøkerne mener produsenten vanner ut ti forskjellige ølsorter, blant dem Budweiser, Bud Ice, Bud Light, Michelob, Hurricane High og King Cobra. Dermed er alkoholprosenten mye lavere enn det etikettene lover, noe som bryter med flere forbruker- og kjøpslover, mener de.

«Anheuser-Busch har en av de mest sofistikerte kontrollteknologiene i verden for å måle alkoholinnholdet mot slutten av produksjonen, for så å tilsette vann for å produsere øl med betydelig lavere alkoholinnhold enn det som står på etikettene,» heter det i søksmålet.

– Vi fikk høre om feilmerkingen fra flere tidligere ansatte på bryggerier rundt omkring i USA. Flere høytstående ansatte fortalte oss at disse ølsortene blir vannet ut i henhold til selskapets retningslinjer, sier Boxer til Reuters.

Praksisen skal ha startet etter at Anheuser-Busch fusjonerte med InBev i 2008.

Hovedsøksmålet ble levert i San Francisco, og lyder foreløpig på fem millioner dollar. I følge saksøkernes advokat vil det bli levert inn ytterligere søksmål i California, Pensylvania og New Jersey denne uka.

Peter Kramer fra Anheuser-Busch sier i en uttalelse at søksmålet er grunnløst, og hevder at ølproduksjonen retter seg etter alle lover om merking av alkohol.

– Vi følger med stolthet de høyeste standarder i bryggingen av ølsortene våre, noe som har gjort dem til bestselgere i USA og i verden, sier Kramer.

Vis 3 kommentarer

  1. Alle store bryggerier vanner ut ølen, men dette er fordi den brygges sterkere for å spare plass i gjæringstankene.

  2. Antar at de som saksøkte A-B har hørt at det tilsettes vann til ølet men ikke fått med seg at dette er er et betydelig sterkere øl.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.