Ringnes satser stort i Trøndelag

Ringnes satser stort i Trøndelag

Dette melder NRK på sine nettsider i dag.

Det er tidligere bestemt at brusproduksjonen skal flyttes fra Trondheim til Oslo for å minske kostndaer. De ansatte på E.C.Dahls i Trondheim har lenge fryktet at Ringnes, med Carlsberg som hovedeier, skulle legge ned all produksjon i Trondheim. Dette viser seg å ikke være tilfelle, heller tvert i mot.

I mer enn 150 år har ølet blitt brygget i Trondheim, og slik skal det også fortsette i tiden fremover, hevder Ringnes-ledelsen.

– Vi snakker om det motsatte av nedleggelse, sier Simen Revold, som er kommunikasjonsdirektør i Ringnes.

– Ølproduksjonen E.C. Dahls skal bestå i Trondheim. Det er der E.C. Dahls er født, det er der det skal forbli og det er der det skal vokse videre, utdyper han.

Ønsker å utvikle merkevaren

Det som nå er på trappene, er at Ringnes ønsker å bygge merkevaren Dahls til noe spennende og bærekraftig. Som Simen Revold sier:– E.C. Dahls er veldig, veldig sterk i Midt-Norge. For oss er det en meget interessant merkevare.

Og i den anledning er det nedsatt en referansegruppe med blant annet Roar Hildonen, eier av Restauranten To rom og kjøkken i Trondheim, som skal hjelpe Ringnes på veien frem mot målet om på sikt å gjøre E.C. Dahls Bryggeri til et kraftsentrum for øl i Midt-Norge.

Kanskje kommer Lysholmer Spesialøl tilbake i butikkene? Kanskje kommer noe helt nytt? Ølportalen ønsker dette velkommen, men ønsker mer enn bare lyse lager-øl. Kanskje de skal se til Mack Bryggeri for å få inspirasjon til å videreutvikle E.C.Dahls Bryggeri? vi ønsker referansegruppen og Ringnes lykke til med arbeidet fremover.

Vis 11 kommentarer

 1. La oss virkelig håpe det kommer noe mer spenstig enn Lysholmer Spesial….:)

 2. Bli ikke overrasket hvis storsatsingen viser seg å være ny design på etikettene. Nyskapende kalles dette.

 3. Herlig at Dahls blir i Trøndelag.Einn om vi koinn ha fått opplevd å fått tebake seinn gode gamle Dahls eksport 🙂

 4. Dahls export var tilbake senest i høst, og smakte særdeles jævlig. http://www.ratebeer.com/beer/dahls-eksport/171195/
  Det blir sikkert nye etiketter/Brandts med pale industrial lager som det ikke kan smakes forskjell på.

 5. Er nok Lysholmer sommerøl som kommer..

 6. Det stemmer nok at E.C.Dahls pils fortsatt skal tappes i Trondheim ennå noen år. Det som ikke blir sagt er at alt annet øl som bygges/tappes her blir flyttet til Gjelleråsen. Dvs. at av 30 millioner liter øl blir det kun 10 millioner liter igjen i Trondheim. Det er 1-tredjedel av ølproduksjonen vi har i dag.

 7. Her blir det skapet et luftslott. Det ledelsen har sagt til de ansatte i allmøte er at vi skal produsere 10 millioner liter DAHLS øl. De 20 millioner liter med annet øl skal produseres på Gjelleråsen utenfor Oslo. DAHLS skal også miste 30 millioner liter brus innen kort tid. Vi mister også sortering av gjennbruksflasker fordi Coca og Ringnes går over til engangsflasker.

 8. Har snakket med en kar som jobber på bryggeriet og han kunne bekrefte at Lysholmer Spesialøl kommer tilbake innen kort tid.

 9. Hvor er ølklubbene?

 10. Dette er jo flott! Men hva med julebrusen og ingefærølet?

 11. Hvor ølklubbene er? Tja, jeg tror den litt gamle typen «bryggeri supporter» klubb har mistet mye fotfeste. Det er kommet til så mye nytt og spennede øl at de som er med i ølklubber er der for ølets skyld og bryr seg nødvendigvis ikke så mye om hva som skjer på de store ølfabrikkene lenger. Jeg vet heller ikke hvor Dahls ølets venner står for tiden, men mitt inntrykk er at det er rimelig stille.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.