Brygging på Apotekergaarden i Grimstad

Brygging på Apotekergaarden i Grimstad

Vi har fått med oss at Apotekergården er i gang med prøvebryggingen og tok derfor en liten prat med Mikal Vassbotn.

Hva har dere gjort med byggningen for å tilpasse den til bryggeri?.

Fakta

Apotekergaarden er Grimstads ledende ølsted og har alltid inne et godt utvalg av Nøgne Øs produkter. Navnet henspeiler på at det var i disse lokalene Henrik Ibsen gikk i lære for å bli apoteker.

Vi har så langt brukt mye tid og krefter på å gjøre ferdig lokalene. Det som tidligere var to toalett har nå blitt et flott rom med fliser på gulvene og kobber på veggene. Videre har vi også lagt opp rør og pumpesystemer fra bryggeriet og ned til kjelleren, hvor gjæringen skal foregå (med innsyn gjennom vinduene mot gågaten). Det har også blitt lagt opp tappelinjer fra kjelleren og inn til baren i 2 etg. med plass til totalt 12 forskjellige øltyper.

Hvilket utstyr brygger dere på?

Foreløpig brygger vi på to mindre sett. En speidel på 50L og en hjemmemekket sett på 150L. Vi er snart ferdig med det store settet som skal lage 450L av gangen. Apotekergaarden er et gammelt hus med små rom og mange kriker og kroker. Vi kunne derfor ikke bare gå på nettet og kjøpe et ferdig bryggeri, det ville simpelten ikke passe. Dermed har vi fått ingeniørhjelp fra en tidligere UiA student og en dyktig metallarbeider for å lage vårt eget. Mange bra og gjennomtenkte løsninger. Når dette er på plass skal det også inn gjæringtanker i kjelleren med kjøling i kappen.

Apotekrergaarden Flislagt

Flislegging

Apotekergaarden Speidel

Speidel

Apotekergaarden Det røres

Det røres i mesken

Apotekergaarden Temperatursjekk

Temperaturen sjekkes

Vi kommer selvsagt tilbake med mer om Apotekergaarden når det er skikkelig i gang brygging og servering.

Vis 2 kommentarer

  1. Fredag denne uken ble de første to ølene lansert. En Imp Brown Ale og en Trippel IPA, altså en Tripel humlet som en IPA. Slettes ikke verst.

  2. Ølportalen var på plass allerede lørdag for smaking! Oppdatering kommer.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.