Pakistansk øl til Norge

Det lanseres stadig nye øl i Norge, men det hører til sjeldenhetene at det kommer et pakistansk øl til landet.

Pakistansk øl til Norge

Fakta

Murree Beer, 4,7 %

Pale Lager brygget på lisens for Murree Brewery i Tsjekkia. Bryggeriet holder til i Rawalpindi, Pakistan.

Bryggeriet ble opprettet i 1860 for å levere øl til britisk personell.

Bryggeriet har klart seg til tross for ølforbud fra 1977.

Tariq Shah har jobbet i åtte år for å få det pakistanske ølet Murree til Norge. 6. mars kunne han endelig lansere ølet på restaurant Mehfel i Oslo. Murree Beer ble lansert til musikk og god mat og besøk av den pakistanske ambassadøren til Norge.

– Vi fikk de første leveransene av Murree Beer i fjor, men da var ølet brygger til 5,2 prosent. Det var ønskelig å få ølet inn i butikkmarkedet, og nå har vi fått det, forteller Johnny Ekra som importerer ølet til Norge og resten av Skandinavia. Ekra kom i kontakt med Shah da han besøkte Ekras landhanderi i Noresund. Etter å ha snakket om ønsket om å få det pakistanske ølet til Norge, inngikk de to et samarbeid. Kort tid senere var en avtale på plass om å få Murree til Norge.

I utgangspunktet blir kun en av ølsortene til Murree tilgjengelig i Norge, men det er planer om å ta inn flere. –Vi ønsker å ta inn flere, men har valgt å starte med en type og se interessen for det, sier Ekra. Han kan fortelle at det er flere restauranter og butikker som har vist interesse for Murree Beer. Ekra tror ølet kan ha bred interesse i Norge.

– Det er mange som kan være interessert i Murree Beer. Ølet passer veldig godt til krydret mat, forteller Ekra. Murree Beer vil i starten være å finne på Mehfel i Oslo og på Veikåker Landhandleriet i Noresund.
Murree Beer

Skriv en kommentar