Bergen Ølfestival i 2013

Vi har gleden av å kunne meddele at Bergen Ølfestival igjen vil arrangeres samtidig med Bergen Matfestival, på Bryggen i Bergen. Dato for festivalen vil være 6. og 7. september 2013.

Bergen Ølfestival i 2013

Fakta

Bergen Ølfestival er Bergens første festival med fokus på håndtverksøl og øl som et helhetlig kulturprodukt. Vi ønsker å vise at øl er så mye mer enn bare «halvliteren». Vi vil la folk ta del i nye opplevelser knyttet til øl og mat, både når det gjelder smak og kunnskap

Bergen Ølfestival var i fjor en formidabel suksess, med 7 bryggerier, stands fra ulike øl-organisasjoner, konkurranser og underholdning. Omtrent 20 000 besøkende var innom festivalområdet i løpet av helgen og ca. 5 000 av dem smakte på de mange øltypene som var å tilgjengelig. Sammen med bryggere, organisasjoner og frivillige sørget de for en fantastisk stemning i historiske og trivelige omgivelser på Bryggen.

I år vil festivalen arbeide for å strømlinjeforme opplevelsen for både publikum og bryggerier, blant annet ved utvidelse av festivalområdet. Som i fjor vil de ha fokus på norsk øl og bryggekunst, og på grunn av den nærmest eksplosive økningen av bryggerier her i landet venter en rekke nye aktører på deltagersiden. Bergen Ølfestival vil også arrangere flere foredrag, konkurranser og overraskelser underveis.

Foreløpig bekreftede bryggerier er:

  • Nøgne Ø
  • Haandbryggeriet
  • Ægir Bryggeri
  • Kinn Bryggeri
  • Lervig Aktiebryggeri
  • Balder Brygg
  • Waldemars Mikrobryggeri
  • Voss Bryggeri

Vi håper så mange som mulig vil ta turen til Bergen og til denne unike festivalen.

Sees på Bryggen i september!

Tett med folk på fjorårets festival

Tett med folk på fjorårets festival

Skriv en kommentar