Ukens anbefalte øl – Ægir Natt

Hver fredag legger Ølportalen ut "Ukens anbefalte" hvor vi tipser deg om et godt øl du bør prøve så snart du kan.

Ukens anbefalte øl – Ægir Natt

Vi er nå på vei mot vår med stormskritt. Sneen smelter, blomstene begynner så smått å titte frem og det begynner å dukke snart å dukke opp trekkfugler. Når vi nå ikke lenger har lave temperaturer, glatte veier og mye sne å klager over finner mange av oss det helt logisk å trekke opp i fjellene for å finne igjen nettopp dette. Noe som gir oss rikelig anledning til å dyrke en annen særhet. Brenning av ved i åpne ildsteder, med tilhørende studie av flammenes utvikling. Dette gjøres gjerne på kveldstid og om det skal skal skikkelig forbindes med kos (og gjerne romantikk i tillegg), mener mange at et glass rødvin eller to hører med. Det er her ukens anbefaling kommer inn. Hvorfor ikke skifte ut rødvinen med en mørk og spennende øl en kveld eller to i løpet av påsken?

Ægir Natt

Mitt forslag til øl om du vil prøve dette er Ægir Natt. En porter med dufter av kaffe og lakris, smak av kaffe, lakris, mørk sjokolade. Natt er så kraftig at den ikke forsvinner i store slurker, men passer langt bedere til smånipping. Gjerne med en bit mørk sjokolade til. Den har også godt av en litt høyere temperatur enn lysere og lettere øl. Begynn gjerne på kjellertemperatur (10-12 grader) og forsk deg frem til hvilken temperatur som passer din gane best ved å la flasken stå fremme og sakte bli varmere.

Prisen kan muligens virke avskrekkende for noen, men husk at det her er snakk om mye smak og et alkholinnhold på 10,0%. Den kan med andre ord sammenlignes med en flaske vin til 150,-

5221302 Natt Imperial Porter: NOK 99,99  er tilgjengelig på disse Vinmonopolutsalgene.

Skriv en kommentar