Månedens Ølblogg – Die By The Beer

Månedens Ølblogg – Die By The Beer

Ølportalen ønsker å sette litt fokus på alle som blogger om øl i Norge, og den 15. i hver måned vil vi presentere Månedens ølblogg. Denne måneden har vi valgt “Die By The Beer”

Fakta

Navn:

Helge André Hafstad

Alder:

32

Ølblogg:

Die By The Beer

Haffy-grain-400

Hvor lenge har du vært interessert i øl, og hvordan startet din interesse?

Smaksinteressen min begynte med Whisky da spesielt fra Islay distriktet og litt britiske ales. Men det var ikke før jeg fikk smaken på Amerikansk IPA at det tok av, da ble jeg humlehode og heiv meg over alt av IPA jeg fant. Gode Stouter falt jeg for ved første smak og der var North Coast sin Rasputin en tidlig favoritt. Etter det har det utviklet seg med Belgisk Ale og Surøl osv. Et godt øl er et godt øl.

Hva er din(e) favorittøltype(r)?

Imperial Stout & Dobbel IPA, hadde jeg måtte velge en type hadde det nok blitt IPA selv om kanskje favorittølen er Imperial Stout også liker jeg å hive inn en surøl i midten av en smaking for å nullstille. De bryggeriene jeg er mest glad i inkluderer: Nøgne Ø, Lervig og Mikkeller. Ja og de store Amerikanske mikrobryggeriene.

Når startet du med ølblogging?

Det er snart nøyaktig to år siden jeg ble utfordret til å skrive og tenkte ja, jeg kjører på. Det var min nå medskribent Kjetil Berntsen som utfordret meg og siden har det gått jevnt og trutt. Satt meg ned dagen etter og skrev ned gårsdagens opplevelser, det var den spede begynnelse. Her skyter Kjetil inn: «Han ble med andre ord lei av å ha hundrevis av bilder av øl på mobilen uten å huske hvordan de smakte».

Hva skriver du om?

Opplevelser, målet mitt er å formidle gode ølopplevelser og å fortelle historier. Da er det som regel events eller ølreiser som blir behandlet med et rocka og humoristisk perspektiv. Jeg gjør også intervjuer, da foretrekker jeg video. Til nå har jeg blant annet hatt intervju med Mikkel Borg Bjersø, Mike Murphy og Kjetil Jikiun. Dette er gjort i ekte Punk/DIY stil med det av utstyr og programmvare som er tilgjengelig. Innimellom kommer det jo også litt fakta og lærdom.

Hvor ofte publiserer du artikler?

Det kan bli fra 0 til 3 ganger i måneden. Jeg skriver når jeg har en historie å dele. Ofte så ender disse opp med å bli veldig lange, både i ord eller video. Jeg ønsker at leserne skal føle at de er med på en reise og får føle på opplevelsen eller blir kjent med intervjuobjektene, derfor lar jeg artiklene bli så lange de må.

Hvor er navnet på bloggen hentet fra?

Ha, ha dette måtte jo komme. Har vært vokalist i et Metallband med navnet Upskirts i snart et tiår. En av låtene der heter ”Die By The Beer” så når jeg begynte å skrive var det det første jeg kom på, også bruker jeg den jo som tittelmelodi på videobloggen og som jingle, så det gjør seg jo godt! For uten det er det jo en catchy tittel.

Hvor mange besøkende har du på bloggen?

Sist jeg sjekket var det på nesten 12.500 siden den startet. Det som er nesten like interessant er at kun 25% mine besøkende bruker Internet Explorer. Det er mye Firefox & Safari brukere som leser min blogg.

Har du et mål med ølbloggingen?

Lære, dele opplevelser, underholde og bli kjent med mennesker med lik interesse. Forhåpentligvis inspirer de som ikke er typen til å lese ølblogger til å prøve nye typer øl eller gå på øleventyr. Prøver å gå litt ut av boksen fra det som er standarden, ønsker å vise entusiasme for det jeg mener er verdens beste drikk. For meg er det viktig å gjøre det på min måte og å ikke ha for mange grenser/begrensninger. Er det en god ide så gjøre jeg det. Men, er det ikke gøy så kan det være det samme…

Hva er planene fremover?

Skrive om de tingene jeg opplever, intervjue de menneskene jeg mener er interessante . Promotere god øl og gode drikkeopplevelser. Ellers så driver jeg også med brygging sammen med min medskribent Kjetil. Dette må jo selvsagt dokumenteres på en underholdende måte snart, neste steg blir å begynne å brygge surøl, noe som blir et tålmodighetsprosjekt uten like. Eller så blir det noen overraskelser. Vi ønsker å tøye grensene for det som er vanlig hos en ølblogger.

Hvilke andre ølblogger leser du jevnlig?

Egentlig så leser jeg ikke så mange ølblogger, følger noen sider på facebook og sjekker ut ølnyheter. Er begeistret for å lese historier samt å holde meg oppdatert. Så ølportalen er midt i blinken for meg! 10 poeng til dere som tok initiativet! Ellers så er jeg jo inne på Norbrygg forumet en gang i blant.

Vis kommentar

  1. Oppdaget denne kvalitetsbloggen i dag, må si jeg liker denne typen blogger rimelig mye bedre enn blogger som i stor grad fokuserer på rating av øl og en og annen pub – kan bli veldig monotont å lese endeløse rekker av ølratinger i lengden (selv om dette sikkert er en subjektiv smaksak for den enkelte).

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.