Færre bomturer til Vinmonopolet?

Færre bomturer til Vinmonopolet?

Vi kjenner alle noen, om vi ikke har gjort det selv, som har ventet til det er litt for tett på en høytid før de har satt kursen for Vinmonopolet med planer om å handle litt og kose seg med på fridagene og der har gjort den nedslående oppdagelsen at alle Vinmonopolets butikker er stengt dagen før helligdag. Dette gjelder påskeaften, pinseaften, julaften og nyttårsaften. Det ser nå ut til at det kan bli slutt på dette og at vi får åpne Vinmonopol også på disse dagene.

Til nå har AP, SV og delvis SP vært mot at denne regelen endres, men i dag melder Aftenposten at det nå sendes over et forslag fra Stortingets helse- og omsorgskomité om tillatelse til åpne polutsalg på de nevnte dagene. Komiteen har i øyeblikket ikke flertall for endringen, men AP har tatt dette inn i sitt forslag til nytt partiprogram og SV har allerede vedtatt dette som en del av sitt program. SP er mer delt.

Vi er unisont for og ser frem til muligheten til å handle godt øl og andre polvarer på vei til hytten eller som en siste liten gave til jul.

Skriv en kommentar