Mulig bryggeristreik fra mandag

15.500 arbeidstakere kan være i streik fra mandag morgen. Blant dem er det også mange bryggeriansatte.

Mulig bryggeristreik fra mandag

Dersom forhandlingene mellom LO og NHO i helgen ikke fører frem, vil 15.500 arbeidstakere over hele landet være i streik fra mandag morgen. Streiken vil ramme både verftindustrien, flytransporten og busstrafikken. Også store deler av bryggeribransjen vil umiddelbart bli rammet av en streik. Streiken kan bli trappet opp til å gjelde en enda større del av LOs medlemmer.

Totalt er det varslet om plassfratredelse for 1465 medlemmer av Norsk Næring- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN). Bryggeriene som kan bli rammet av streiken inkluderer Arendals Bryggeri, Aass, Grans Bryggeri, Hansa Borg Bryggerier, Kinn Bryggeri, Macks Ølbryggeri og Ringnes. I følge NNN vil en eventuell streik ramme produksjonen av øl og mineralvann. Mesteparten av leveransene til butikkene vil også stoppe med umiddelbar virkning. Butikkene vil da kun ha mulighet til å selge det de måtte ha på lager, og konsekvensene av en streik kan dermed bli at butikkene i løpet av kort tid går tomme for øl.

LO har krevd et generelt lønnstillegg på en krone i timen til alle i tillegg til et eget lavtlønnstillegg. Forhandlingene ble brutt før påske. Onsdag krevde LO at meklingen avsluttes. Riksmekler Kari Gjesteby har dermed frem til midnatt søndag på å få partene til å komme til enighet. Det har vært meldt om uvanlig amper stemning mellom partene.

Årets lønnsoppgjør er et mellomoppgjør. Det er første gang siden 2003 at LO og NHO må ha hjelp av Riksmekleren for å komme i havn med et mellomoppgjør.

Du finne hele listen over bedrifter hvor det er varselt om plassfratredelse på LOs nettsider.

Skriv en kommentar