Ølaften inspirert av Fram

Credo Restaurant & Bistro i Trondheim arrangerer årlig en kulturuke der mat og drikke får et fokus ispedd med kulturelle innslag. Torsdag 18.april kl 21:00 kommer Ringnes sin brygger til Credo og skal finne øl til polarmåltidet som ble servert på polarskipet Fram med Fridtjof Nansen ombord, 1.juledag i 1893.

Ølaften inspirert av Fram

Fridtjof Nansen og polarskipet Fram forlot Norge 21. juli 1893. Ferden skulle gå østover langs Nordøstpassasjen langs nordkysten av Sibir, men den 22. september 1893 frøs skuta fast og ble drevet med isen over Polhavet i tre år. Den renommerte Restaurant Credo i Trondheim ønsker i samarbeid med Ringnes/E.C. Dahls Bryggeri i Trondheim å gjenskape middagen som ble servert på Fram første juledag 1893.

Fridtjof Nansen la stor vekt på å ha nærende og sunn proviant med så stor variasjon som mulig. Dess mer langvarig isolasjonen var, dess viktigere var maten for trivselen for de som var om bord. Han mente at for å lykkes var to ting spesielt sentrale; gode klær og mye mat. Og til god mat hørte det også godt øl til. Ombord på Fram hadde Fridtjof Nansen et halvt års forråd av Ringnes Bokkøl. Brødrene Ringnes var en sentral sponsor av ferden. Da Ringnes i fjor samarbeidet med Garrett Oliver fra Brooklyn Brewery om dobbelbokken Imperial Polaris var Fram en av inspirasjonskildene.

Bryggerimester Roger Løe på E.C. Dahls i Trondheim har fått i oppdrag av Credo å finne øl som kan passe til måltidet de skal lage. Roger Løe kan fortelle at han vil servere en rekke ulike øl tuftet på den tradisjonen E.C Dahls brygger på. Det vil være naturlig å slå et slag for bokkølet, men han har også med seg et par tre overraskelser. Noen av dem så unike at dette kanskje blir den eneste sjansen til å få smakt dem.

Credo i Trondheim er kjent som en av landets beste restauranter. Deres kulturuke Nye Dimensjoner er blitt en tradisjon i Trondheim. Her ønsker de å formidle mat og drikkekultur i samspill med ulike musikalske innslag. En ølaften har blitt et naturlig og svært populært innslag på kulturuka. Credo har fått skuespiller Torstein Andersen til å sørge for å mane fram noe av stemningen Nansen og hans menn må ha følt der oppe i Polhavet denne juledagen. Dato er 18. april kl 21:00 og billetter kjøpes via Credo.

ringnesglass

Skriv en kommentar