”Den Stora Ölresan” på SVT

”Den Stora Ölresan” på SVT

Tirsdag 16.april kl 21.00 starter en spennende serie om øl på SVT1. Programmet heter Den Stora Ölresan, og programleder Jonas Magnusson forteller til den svenske ølbloggeren Allt om ÖL at programmet skal undersøke de kreftene som ligger bak dagens ølkonsum. Serien vil se på hvordan de store bryggerigigantene markedsfører seg, hvordan aktørene påvirker alkoholpolitikken og hvordan ølkulturen fremstår i de europeiske landene.

Programmet besøker de klassiske europeiske øl-landene som Tsjekkia (Plzen og Praha), Italia (Piemonte, nord-italia), Danmark (København, Fredrikshavn og gårdsbryggerier på den danske landsbygden), England (London, Alefestival i Nantwich, Banbury) Belgia (Leuven og vest-Flandern) og Tyskland (Bayern).

Magnussen sier videre at de har merket seg den stadig økende interessen for øl, og at programmet også vil ta for seg den nye svenske ølkulturen, og generelt følge strømningene i Europas ølmarkedet.

Programmet sendes i 3 deler på tirsdager kl 21.00. Se et klipp fra serien her!

Takk til Allt om ÖL for lån av tekst!

svt1logo

 

Vis kommentar

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.