Ukens anbefalte øl – Boulevard Bully! Porter

Hver fredag legger Ølportalen ut "Ukens anbefalte" hvor vi tipser deg om et godt øl du bør prøve så snart du kan.

Ukens anbefalte øl – Boulevard Bully! Porter

Våren står for døren, men vinteren vil ikke helt slippe taket enda her i sør. I nord er det trolig enda litt snømåking som gjenstår, om jeg forstår yr.no korrekt. Men fortvil ikke, sett heller pris på vårkulda og nyt en porter som står godt til litt for kjølige kvelder.

Boulevard Brewing Company ble startet opp allerede i 1989, og holder til i Kansas (Missouri). De er kanskje ikke så godt kjent her til lands, men i USA har de nå klart å karre seg til å bli det 12. største håndverksbryggeriet målt etter volum. Flere av deres helårsøl har i det siste inntatt Vinmonopolets hyller over det ganske land, og ukens anbefaling er deres Bully! Porter.

Utseendemessig er dette en mørkebrun porter, med et svakt rødlig skjær. I glasset får den en flott, høy og lattebrun skumtopp. På lukt er kaffe og mørkbrent malt fremtredende, men også noe fruktig humle. Mørk malt preger smaken, med en del kaffe og sjokolade attåt. Noe mørke frukter/bær, og også her et floralt preg. Fin og bitter ettersmak, med en god bit røstet malt til. Ellers en godt balansert og medium tykk porter. Glasset blir fort tomt når denne nytes, så det kan være en god idé å ha flere stående. Anbefaler en bit mørk sjokolade til. Når sommeren engang kommer krypende tipper jeg denne også vil stå fint til grillmaten, spesielt kraftige kjøttretter. Jeg fikk i hvert fall lyst på spareribs.

Aah, som jeg gleder meg til grillsesongen.

Boulevard Bully! Porter er en del av Vinmonopolets basisutvalg, og er også tilgjengelig i barer med ålreit utvalg.

Skriv en kommentar