Tour de Geuze

Tour de Geuze

Geuze og Lambic

Geuze er laget ved å blande unge (normalt 1 år gamle) og gamle (2-3 år gamle) Lambics som så blir flasket og gjæret på nytt. Det er restsukkeret i den unge lambicen som sørger for sekundærgjæringen.

Søndag 21.april blir Tour de Geuze arrangert for 9.gang. På denne dagen åpner Geuze-produsentene dørene sine for besøkende, og Geuze-entusiaster valfarter fra hele verden for å bli med på en av de 10 turene som arrangøren Horal setter opp. Horal er en sammenslutning som består av 11 Lambic og Geuze-produsenter og De Lambik som er et besøkssenter for Lambic og Geuze. Horal står for Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambikbieren eller High Council for Artisanal Lambic Beers.

 

Alt foregår mellom kl 10.00 og 17.00 den 21.april og Horal setter altså opp 10 busser med forskjellige ruter som man kan melde seg på. Årets Tour de Geuze er nå utsolgt og dersom du har et ønske om å delta må du vente i to år til neste Tour arrangeres. Tour de Geuze har vært arrangert annenhvert år siden 1997 da Boon, De Cam, De Troch, 3 Fonteinen, Lindemans og Timmermans åpnet dørene for besøkende for første gang.

 

horallogo

Skriv en kommentar