Rocke-Øl

Rock og øl hører sammen.

Rocke-Øl

Rockekonsert og øl hører sammen. Og det har etterhvert dukket opp en del øl som bærer forskjellige rockebands navn. Ikke overraskende har merchandise kongene Kiss sitt eget øl. Siden de er amerikanere er det ikke den store overraskelsen at dette er en pale lager, eller pils som den ville blitt kalt i Norge. Produktet har fått navnet «Destroyer».

Kiss beer copy

AC/DC er som de fleste vet fra Australia og da er det ikke direkte noen sjokkmelding at det her også er snakk om en pale lager når navn og logo skulle på en øl. Kunne de ikke gjort det skikkelig med en «Back in Black» Stout, en «Problem Child» Pale Ale, eller rocket opp festen med en «Ballbreaker» Barley Wine?

acdc beer

Det hjelper litt på atAC/DC vistnok også  er inspirasjonen bak øl som «Hell’s Belle» (Big Boss Brewing), «Back in Black» (21st Amendment) og «Highway to Ale» (Beer Valley).

Ølet fra Motorhead er muligens mer kjent enn de to vi har nevnt til nå. De har også tatt den enkle komersielle veien og lansert en pale lager. Denne er forøvrig er observert på enkelte norske butikker i vinter.

MotorheadBastardBeerPR140612

De bandene som er nevnt til nå har det til felles at deres øl har fått temmelig hard medfart på ølratinger og at de har satt sine navn på viner som ikke har fått stort bedre medfart av anmelderne.

Leningrad Cowboys slo seg litt mer løs og fikk sitt navn på både en «Special Lager» og en «Dark Lager».

Gutterrockerne (eller poperne?) i Hanson har vært i media med planer om en øl kalt «mmmHOP». Selvsagt oppkalt etter deres største hit «mmmBOP». Navnet er spennende, men det har vært stille om både gruppen og ølet lenge og det forundrer oss ikke om det forblir slik.

Skal vi først smake en rockeband-øl vil vi nok heller prøve å få tak i et eksemplar av Iron Maidens «Trooper». Dette utfra at engelskmannen Bruce Dickinson vistnok skal være » a real ale enthusiast» og utfra at Robinsons som er valgt ut til å brygge alen (ølet) har et par anstendige produkter i sin portefølje. Trooper, som er en pale ale, er oppkalt etter en Iron Maiden-sang og beskrivelsen er «Malt flavours and citric notes from a unique blend of Bobec, Goldings and Cascade hops dominate this deep golden ale with a subtle hint of lemon.» Lanseringsdato er satt til «Early May». Her er vidoen som er lagt ut om produktet:

Bruce introduces ‘Trooper’ from Trooper on Vimeo.

Et band som har fått navnet sitt på et øl som blir bra ratet er svenske Amon Amarth, men så har de også inngått sin avtale med solide 3 Floyds. Et bryggeri som har stått bak en rekke gode øl, både alene og i samarbeid med andre. Ølet som bærer Amon Amarths navn er en Imperial Porter (8,2%).Amon Amarth
3 Floyds er samme bryggeri som nylig har blitt nevnt som mulig samarbeidspartner for norske Enslaved. Et samarbeid vi tror kan gi et bra resultat utfra 3 Floyds merittliste, men også utfra dette intervjuet som vår venn Die by the Beer’s alter ego Full Metal Monkey har gjort med gruppen. Ikke tvil om at de har klare meninger om øl.

Uansett om dette blir noe av eller ikke ser vi frem til nye rocke-øl som også er rocka i smak og stil og håper vi blir sparte for standard lyse lager som kun skiller seg ut i form av en litt rocka etikett.

Vis 2 kommentarer

  1. Noen som vet hvor man kan få kjøpe Amon Amarth Ragnarok?

  2. Khioskh i København har den i hvert fall….Du får slenge deg på et minicruise.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.