Suksess for BEER13

Ølfestivaler er alltid festlige og Amka/Beer Enthusiasts BEER13 føyer seg inn i den lange rekken av hyggelige og vellykkede festivaler.

Suksess for BEER13

Festivalen var over 2 dager med lukket bransjesmaking torsdag og fredag formiddag og åpent for publikum fredag ettermiddag/kveld.

Selv om det stort sett var Beer Enthusiasts portefølje som ble presentert på messen var det allikevel en god spredning av forskjellige øl fra Norge, England, Japan, Italia, Danmark og Finland. Fra Norge var Kinn, Nøgne Ø, Atna Øl, Inderøy Gårdsbryggeri, Balder Brygg, Klostergården Håndbryggeri og Sundbytunet tilstede. Alle med bredt og godt ølutvalg. Nøgne Ø hadde tatt med både Tindved og Dark Horizon 4 på fat. Kinn hadde en god del samling med bl.a Svartekunst, Rosa Kinn og Munngått. Sundbytunet stilte med festivalølet Besserweissen og en gammel jubileums-barley wine kalt Elvexir på 11% (brygget til åpningen av Sundbytunet 11.11,2011 med bl.a 11 malttyper!). Det var også morsomt å smake øl fra de forholdsvis nye bryggeriene Balder Brygg og Klostergården Håndbryggeri.

Bryggerimester Joar Njøs hos Balder Brygg

Bryggerimester Joar Njøs hos Balder Brygg

Danskene var representert ved 3 spennende bryggerier: Midtfyns Bryghus, Ø-Bryg og Hornbeer. Sistnevnte hadde med seg Helge, en barley wine på 10% brygget med kirsebær og ikke minst sin herlige Caribbean Rum Stout! Også fra Midtfyns ble det servert mye sterkt og kraftig: Chili Tripel, Imperial Stout, Barley Wine, den sorte IPAen Gleipner, snus- og tang-ølet Rough Snuff og Smoked Porter. Ø-brygg hadde 3 øl på 0,33-flasker på sitt bord: Dampskibsøl på 5,5% som var en pilsaktig California Common, Blåbrygg (5,9%) som slett ikke inneholdt blåbær, men var en amerikansk pale ale med god og fyldig smak, og Brown Ale (5,9%) som var tilsatt rosinsirup og som virkelig luktet og smakte rosin!

Japanske Kiuchi hadde det absolutt største utvalget på festivalen. 10 øl i tillegg til sake, plommevin og en vin laget på den japanske sitrusfrukten Yuzu! Mye spennende øl, der jeg spesielt vil fremheve deres Hitachino Nest Red Rice Ale. Artig sak.

Kiuchi Asamurasaki Red Rice Sake

Kiuchi Asamurasaki Red Rice Sake

Det ble også avholdt tre Master classes med Birra Baladin, St Austell og Kiuchi. Vi fikk dessverre ikke deltatt på disse da vi prioriterte ølsmaking. Tilbakemeldingene fra de som hadde deltatt var imidlertid at vi hadde gått glipp av noe!

Det store problemet på slike festivaler med så mye øl, er å få smakt på flest mulig. Dét er nemlig ikke så lett når er så mye godt å velge fra og representantene fra bryggeriene samtidig er svært så generøse ved skjenking. En strategi kan derfor være å unngå øl man har smakt før og kun konsentrere seg om nyhetene. Jeg holdt meg stort sett til denne planen hele kvelden, men måtte innom Nøgne Ø-standen for (enda) et glass Tindved før vi dro…

Nøgne Ø hadde blant annet klassikeren India Pale Ale og samarbeidsbrygget med Brasserie du Pays, -Protøtype på sin stand

Nøgne Ø hadde blant annet klassikeren India Pale Ale og samarbeidsbrygget med Brasserie du Pays, -Protøtype på sin stand

Vis 2 kommentarer

  1. Ååå ønske jeg var der! 😀

  2. Kunne og tenkt å ha vore der. Men, når du kjem sliten heim frå arbeid fredag ettermiddag er ikkje ein Oslotur det første som frister! Kvifor ikkje ha lørdag som messedag? Då blir det meir enn ei lokal hending for dei som bur i nærområdet.

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.