Ukens anbefalte øl – Boulevard Tank 7

Hver fredag legger Ølportalen ut "Ukens anbefalte" hvor vi tipser deg om et godt øl du bør prøve så snart du kan.

Ukens anbefalte øl – Boulevard Tank 7

Det finnes et utallige eksempler på hvordan amerikanere tar noe tradisjonelt fra Europa, og amerikanifiserer det. Saison er et eksempel på det, og Boulevard`s Tank 7 er et prakteksemplar.

Fakta

Boulevard Brewing

Fun fact

Visste du at deres første kommersielle batch med øl var på 56 liter, og ble levert av grunnleggeren John McDonald direkte fra sin pickup?

Boulevard Tank 7 Farmhouse Ale Smokestack Series

Saison er en spennende ølstil, med en like spennende historie. Dette var tradisjonelt et gårdsøl, som ble brygget på høsten og vinteren for å være klart til innhøstingen på gården. Selv om kommersielle eksempler av ølstilen i dag ofte holder 5-6 %, mener historikere at de orginalt holdt en styrke på rundt 3%. Stilen kommer orginalt fra Belgia, og er karakterisert av en markant gjærprofil. Dette er noe som kan sies å være er en fellesnevner for øl fra Belgia, som ofte får en krydret og fruktig profil grunnet gjæring på forholdsvis høy temperatur. Ølstilen var som mange andre før den i ferd med å dø ut, men mye takket være en artikkel i Mens Journal, juni 2005 som omtalte Dupont Saison som «Verdens beste øl», fikk den igjen ny populæritet. Heldigvis, vil nok mange si, da stilen ofte byr på høy kompleksitet samtidig som den er veldig leskende. Saisons er ofte utrolig gode matøl, og takler det meste fra fet fisk til kalv og svin. En skikkelig all-rounder med andre ord.

tank7

Boulevard Brewing startet opp i 1989, og holder til i Kansas City, USA. De er rangert som USA`s 10ende største mikrobryggeri, og det 17ende største totalt. Deres portefølje er stor og vid, men man merker en klar belgisk inspirasjon på ølene deres med flere saison, witbier og abbey ale i stallen. Deres Tank 7 Farmhouse Ale er en del av deres Smokestack Series, som er en serie øl som leker med ingredienser og smaker.

Ølet i seg selv er en hyllest til deres tank nummer 7, som ifølge dem selv lever sitt eget liv. Dette passet fint med en litt «vilt øl» som Tank 7, som virkelig byr på personlighet. Den har en deilig kompleksitet som kombinerer en høy gjærfruktighet med deilig toast aroma fra maltet. Ølet er brygget med humlene Magnum, Bravo og ikke minst Amarillo, som sammen er med på å legge et deilig teppe av tropisk frukt og varm sitrus på smak. Til tross for sine 8,5% alkohol byr det på en deilig balanse, og er skummelt lettdrikkelig.

Det er et meget spennende øl til mat, og mye takket være sin høye alkohol tåler det både fett og krydder i store mengder. Salater er alltid noe det er vanskelig å finne vin til, men en kyllingsalat med rosèpepper, fetaost og deilige grønnsaker vil være en herlig match. Alt fra breiflabb til svin vil kunne være gode hovedråvarer som spises sammen med dette ølet, så her er det bare å eksperimentere seg fram. Lykke til!

Boulevard Tank 7 Farmhouse Ale Smokestack finner du på disse polutsalgene.

Skriv en kommentar