Ukens anbefalte øl – Nøgne Ø #500

Hver fredag legger Ølportalen ut "Ukens anbefalte" hvor vi tipser deg om et godt øl du bør prøve så snart du kan.

Ukens anbefalte øl – Nøgne Ø #500

Da Nøgne Ø laget sin batch nummer 500 tilbake i 2010 gjorde de som med nummer 100 og gav den kort og godt batchnummeret som navn. De lekte seg litt med tall, og ingrediensene ble 5 forskjellige humlesorter (Chinook, Simcoe, Centennial, Pacific Gem og Nelson Sauvin), 5 forskjellige malttyper og en IBU (bitterhet) på 100.  Båsmessig er dette en IPA og med en ABV på 10% får den da Imperial til fornavn. Med andre ord en Imperial India Pale Ale.

Av utseende er den mørk mørk brun med en flott skumtopp. Duften gir en  søtlig duft av karamell, mørke frukter og frisk nyvendt jord.  Smaken er fyldig og rund og karamellen kommer mer frem her, men deler smaksbildet med barnåler, brent malt, mørke frukter og et lite alkoholstikk. Karamell er også det dominerende i ettersmaken, før den gir plass for en behagelig bitter hale, som varer lenge.

Nøgne Ø 500

Dette er en øl som egner seg best for en rolig kveld på terassen eller foran TVen. Nyt den som du drikker en god barley wine, eller rødvin, og del den gjerne med noen du mener fortjener det.

Den hører til i Vinmonopolets basisutvalg og du finner den i dag på følgende vinmonopolutsalg. Prisen er 81,90 per flaske, noe som gir en literpris på 163,80.
 

Vis kommentar

  1. Det var ei interessant anbefaling i motsetning til den der Guinnessgreia! Ei anbefaling å ta til følgje! 25 minutt til polet stengjer..

Det er stengt for kommentarer til denne artikkelen.