Hjemmebrygging nå lovlig i hele USA

For første gang siden forbudstiden i USA, er det lov til å brygge hjemme i alle USAs 50 stater.

Hjemmebrygging nå lovlig i hele USA

Fakta

Det er kun noen måneder siden den nest siste staten, Mississippi, lovliggjorde hjemmebrygging. Dette er første gang siden forbundstiden i 1933, at hjemmebrygging er lovlig i hele landet.

Det var en historisk dag for hjemmebryggere i Alabama, da Alabama Senate i går godtok lovforslaget HB9. Dette gjør at Alabama, som siste stat, endelig gjør hjemmebrygging av øl, vin, mjød eller sider lovlig. Selv om det er ulovlig å hjemmebrygge i staten i dag, er det flere tusen som trosser dette forbudet, enten de er klar over det eller ikke.

Lovforslaget fikk virkelig publisitet etter at ansatte ved Alabama Alcoholic Beverage Control Board raidet en hjemmebryggerbutikk i september i fjor, og konfiskerte bryggeutstyr til en verdi over 40,000,- fra den uåpnede butikken. Etter iherdig arbeid fra American Homebrewers Assosiation og hjemmebryggere rundt om i hele  Alabama, ser det ut til at hobbyen vi her til lands tar for gitt, blir enda mer verdsatt på andre siden av dammen.

hjemmebrygg5

“Homebrewing has been an integral part of the history of America, so it’s thrilling to know that soon all 50 states will support this growing hobby and long-standing tradition,” said Gary Glass, director, American Homebrewers Association. “We appreciate the backing of all of the homebrewers, the dedicated grassroots efforts of Right to Brew and the legislators who have worked so diligently to make homebrewing a reality in Alabama. We are especially grateful to Representative Mac McCutcheon who introduced this bill and has fought long and hard for its passage, along with Senator Bill Holtzclaw.”

Skriv en kommentar