Vinmonopolet.no: Søke etter varer

I jakten på godt øl kommer vi her i landet ikke forbi Vinmonopolet. Vi har derfor kikket litt på hvordan det er å finne frem i Vinmonopolets nettsider.

Vinmonopolet.no: Søke etter varer

Vinmonopolet har, med sin nettbutikk, gjort det meste av sitt utvalg tilgjengelig for de aller fleste av oss. Disse sidene kan imidlertid også brukes til å få en oversikt over hvilke produkter som er tilgjengelig på polutsalgene rundt omkring i landet. Vi vil her prøve å vise hvordan du kan hente ut informasjon om både nettbutikk og utvalg i fysiske butikker. For enkelhets skyld tar vi utgangspunkt i to forskjellige øl. Nøgne Ø #500 og BrewDog Paradox.

En måte å finne frem på er å velge «Vareutvalg» i fanen like under logoen, for deretter å velge «Norge» under «Øl». Dette gir en oversikt over «Land/Distrikt», «Pris», «Passer til» og «Volum».
«Land/Distrikt» er så dårlig utfylt at den for øl ikke fungerer på laver nivå enn land. Eksempelvis har Ægir 8 øl i listen, men kun 2 kommer opp om en velger «Sogn og Fjordane». Tilsvarende tall for Nøgne Ø og Aust-Agder er 23 og 9.
«Pris» kan nok fungere i enkelte tilfeller, men dette er i utgangspunktet satt opp for vin og dermed er laveste prisklasse «Under 80».
«Passer til» fungerer greit om du er ute etter øl til planlagt middag.
«Volum» er heller ikke den mest spennende inndelingen for øl, med mindre du er ute etter noe spesielt stort. Andre veien fungerer det ikke ettersom minste størrelses i inndelingen er «Under 50 cl».

Vinmonopolet Vareutvalg Øl

Ut fra dette vil vi anbefale å bruke søkefunksjonen i jakten på godt øl. Denne finner vi oppe til høyre på hovedsiden. Under søkefeltet kan vi merke av for søk i «Vareutvalg» eller «Annet Innhold». Når siden lastes vil denne alltid stå på, «Vareutvalg». Det passer oss selvsagt greit. Vi legger så 500 i søkefeltet og trykker søk (eller slår Enter).
Dette gir 51 treff, men om vi kikker under «Type», høyt opp på siden, finner vi at det kun er 1 treff i øl. Vi trykker da på «øl» og får opp «Nøgne Ø #500».  Til høyre finner vi en knapp for «Legg i Kurven». Denne bruker vi om vi vil bestille via nett. Rett under denne finner vi informasjon om hvor mange som er tilgjengelige i nettbutikken. Under dette igjen er en link for «Hvilke butikker har denne på lager?». Denne venter vi litt med og vi kommer til å gå inn på denne informasjonen en litt annen vei.

Vinmonopolet 500

Vi trykker på Nøgne Ø Imperial India Pale Ale #500 og får opp detaljinformasjon om produktet, som at den er en del av basisutvalget, hvilke butikkategori som lagerfører den, at den har et alkoholinnhold på 10% og hvilken mat Vinmonopolet mener den passer til. 

Vinmonopolet 500 detalj

Her kan vi fortsatt «legge i kurven» og vi kan sjekke hvilke butikker som har den på lager. For å gjøre dette velger vi mitt hjemfylke «Hordaland» og får opp at den er lagerført i 5 butikker i Bergen og ingen andre steder i fylket. Er vi bosatt andre steder enn Bergen er det da selvsagt en mulighet å bestille via nettbutikken og hente på nærmeste polutsalg. Dette kan gjøre uten ekstra omkostninger, mens det legges til porto om vi ønsker den i posten eller levert på døren.

Vinmonopolet 500 Butikker

Når #500 nå er avklart går vi videre til Paradox. Vi begynner på samme måte og søker på «Paradox». Her får vi opp to treff. «Isle Of Arran» og «Jura Imperial Stout». Det siste en bekreftelse på at navngivingen ikke alltid er presis. (Noe som produsenter og distributører har minst like mye skyld i som Vinmonopolet.)

Vinmonopolet Søk Paradox

«Isle Of Arran» kan vi kjøpe fra nettbutikken og få levert på nærmeste pol, men om vi velger «Jura Imperial Stout» kan utfordringen bli litt større. Vi velger den sistnevnte og trykker så på rullegardinen for «Finn butikker med denne varen på lager».

Vinmonopolet Velg Butikk

 

Siden denne ikke er i nettbutikken antar vi at den er noe mer vanskelig å få tak i enn #500 og velger «Vis alle fylker», for å få oversikt over beholdningen i hele landet. Vi får opp listen som er vist under og for å gjøre en kort historie ennå kortere bør du ha venner i, eller nær, Åsane eller Raufoss for å få tak i denne. Den er riktignok listet med en flaske og to et par andre steder, men erfaring viser at dette kan være flasker som ikke lenger er å finne, enten de er stjålet eller de er feilplassert, slik at betjeningen ikke finner dem.

Vinmonopolet Paradox Butikker

Da skulle vi ha lokalisert både #500 og Paradox og være klare for å utforske Vinmonopolet.no videre. Det gjør vi i en egen artikkel.

 

Vi er selvsagt klar over at mange aktuelle søk kommer opp med snarvei under søkevinduet, men poenget med artikkelen var å fortelle litt om hvordan en kan finne frem i Vareutvalget. Kommer denne menyen opp med det du vet du søker etter er selvsagt det enkleste å velge herfra.

Vinmonopolet Søkesnarvei

Skriv en kommentar