Hotellbaren med lidenskap for øl

Er det egentlig noen grunn til at hotellbarer skal ha dårligere ølutvalg enn andre barer? I følge Tommy Bratseth (32) i Bar Bierget er svaret helt klart nei.

Hotellbaren med lidenskap for øl

På Bar Bierget ved Rica Holberg Hotel på Holbergs plass i Oslo kan du få mer enn den vanlige pilsneren og husets vin. Det er ikke bare bra for ølhunder, men også for salget. Bar Bierget har økt salget med 200 prosent etter at utvalget ble utvidet til også å inkludere mikrobrygget øl fra både inn- og utland.

– Det har blitt godt tatt imot av kundene at vi har et så godt utvalg. Folk blir positivt overrasket over at en hotellbar har så mye å velge blant, forteller Bratseth. Rundt 70 prosent av salget er nå øl, og av dette er rundt halvparten mikrobrygget øl. Det er både Bratseth og ledelsen ved hotellet fornøyd med. Takket være et forbedret barutvalg, skiller hotellet seg fra de fleste andre hotellbarer som ølrevolusjonen ikke har rukket å skylle inn. – Jeg kjenner ikke til noen andre hotellbarer som har i nærheten av vårt utvalg, så dette er ganske unikt, sier Bratseth til Ølportalen.

Tidligere pilsdrikker

– Vi skiftet navn og konsept høsten 2011. Vi ville lage bedre mat og ha en bedre bar. Det eksisterende barkartet var kjedelig. Jeg fulgte med på Twitter etter godt øl og ble tipset om Nøgne Ø. Etter det har det tatt helt av, forteller Tommy Bratseth. – Tidligere drakk jeg selv kun pilsner. Jeg hadde Kronenbourgh 1664 som en favoritt. Så fikk jeg smake meg gjennom øl fra Nøgne Ø og senere fra Ægir og BrewDog. Etter det var det i gang, forteller Bratseth. Nå inkluderer hans favoritter øl som Nøgne Øs #100, Hornbeers Fundamental Blackhorn og Nøgne Øs versjon av samarbeidsølet Black Tokyo* Horizon: Horizon Black Tokyo.

Tommy Bratseth | Bar BiergetNår det kommer kunder til baren for å bestille «en øl», viser Bratseth gjerne til at baren har et solid utvalg. På Bar Bierget består utvalget nå av rundt 30 øl. Bak baren er det en rekke ølsorter kundene kan velge blant, slik som hveteøl, stout, porter, saison, pale ale og India pale ale.

– Jeg tar stort sett inn øl jeg er glad i. Til å starte med gikk det mye i India pale ale, men nå går det mer i stout, porter og belgisk ale. Vi skal også alltid ha Nøgne Øs spesialøl tilgjengelig. Nøgne Ø kommer til å ha lansering av sine spesialøl her, forteller Bratseth.

Brygger eget øl

Interessen for øl har ikke kun ført til et forbedret utvalg på Bar Bierget. Bratseth har også begynt å brygget eget øl sammen med Bjørn Harald Færøvik under navnet Nils Hansen.

– Vi brygger stort sett kraftige, mørke øl med mye humle. Navnet kommer av at vi startet å brygge i Nils Hansens vei, forteller Bratseth. Bryggingen har allerede begynt å bli ganske seriøs. Bratseth og Færøvik har vært på besøk hos Nøgne Ø og brygget #100 og #500. Nylig gikk turen til Budapest for å brygge med Hopfanatic Brewery. – Vi planlegger å brygge andre steder, men hvis vi skal kontraktsbrygge, så skal det være brygget av oss selv, påpeker Bratseth. Det lille bryggeriet er nå på flyttefot, og Bratseth og Færøvik har ordnet lokaler i Østensjøveien.

– Bryggingen har blitt for stort til kjøkkenet. Nå har vi ordnet oss lokaler bare et par steinkast fra der Nils Hansen ble startet, sier Bratseth. Han håper å kunne tilby øl under eget navn til et bredere publikum. – Vi har lyst til å få ølet vårt ut i markedet, og vi har nå kontakt med en importør som vil kjøpe ølet vårt, forteller han.

Skriv en kommentar