Ukens anbefalte øl – Ægir Ratatosk

Hver fredag legger Ølportalen ut "Ukens anbefalte" hvor vi tipser deg om et godt øl du bør prøve så snart du kan.

Hver fredag legger Ølportalen ut "Ukens anbefalte" hvor vi tipser deg om et godt øl du bør prøve så snart du kan.

Det er kanskje litt i overkant å anbefale en øl som er såpass smakfull og alkoholsterk når man ser på gradestokken og været ute, nå som det er vår. Men jeg gjør det uansett. Ægir Ratatosk er en smakfull og meget godt balansert dobbel IPA som egner seg dårlig i solveggen midt på dagen, men desto bedre ved sankthansbålet en litt kjølig junikveld eller rett og slett som et følge til spekematen. I Norge har man ofte kvelder der man heller sitter inne og ser på sommerstormene, så man finner vel alltid en god grunn til å knerte en slik flaske.

ratatosk

Ølet har en fin mørk disig farge med et lett fint skum. Nydelig aroma av humle og litt malt. Smak av mye humle, noe som ikke er overraskende siden det er en dobbel IPA. God balanse mellom en kraftig humlebitterhet og nydelig maltsødme.

Ægir Ratatosk er som sagt en fyldig og smakfull IPA som med hell kan deles med flere, da den er på hele 9% og befinner seg på en halvlitersflaske.

Denne finner du på Vinmonopolet til den nette sum av 89,90 kr.

Skriv en kommentar