Månedens Ølblogg – BeerNorway

Ølportalen ønsker å sette litt fokus på alle som blogger om øl i Norge, og den 15. i hver måned vil vi presentere Månedens ølblogg. Denne måneden har vi valgt ølbloggen "BeerNorway".

Månedens Ølblogg – BeerNorway

Fakta

Navn: Christer Edvartsen
Alder: 33
Ølblogg: BeerNorway

Hvor lenge har du vært interessert i øl og hvordan startet din interesse?

Min interesse har pågått noen år, men den startet for alvor for ca 4 år siden, så er ganske fersk i gamet.

Det hele startet med at jeg til stadighet så nye øl i butikkhyllene, og etter noen år med smaking av forskjellige butikk-øl gikk jeg over til polet og ble raskt hekta og ville smake så mye forskjellig som mulig.

For ca 3 år siden begynte jeg å ta bilder av ølene jeg drakk og la dem ut på flickr og etter en stund med det tenkte jeg at jeg like så godt kunne starte en blogg, og vips så hadde jeg registrert BeerNorway (og navnet er selvfølgelig inspirert av BeerSweden).

beernorway2

Hva er dine favorittøltyper?

Varierer veldig fra årstid til årstid, men stiler jeg alltid er svak for er:

  • Double IPA
  • Saison
  • Barley Wine
  • Geuze
  • Imperial Stout

Jeg liker de aller fleste øltyper egentlig.

Når startet du å blogge om øl?

Det første innlegget på BeerNorway ble publisert den 13. februar 2011. Den første anmeldelsen var BrewDog’s Hello, My name is Ingrid, skrevet den 7. mars 2011.

Hva skriver du om?

Hittil har det blitt stort sett bare anmeldelser av øl.

Hvor ofte publiserer du ølanmeldelser?

Det varierer veldig. I snitt siden jeg startet har jeg publisert ett innlegg hver tredje dag.

Du skriver på engelsk. Hvordan er miksen i forhold til leserne?

I følge Google Analytics er 45% av leserne mine lokalisert i Norge. Ca. 17% er fra USA mens resten er en god blanding.

Har du et mål med ølbloggingen?

Hovedmålet med bloggen er å fremme kvalitetsøl fra Norge. Om jeg faktisk har klart det eller ei kan diskuteres, men jeg har i alle fall anmeldt litt i overkant av 50 norske øl. Forhåpentligvis har noen lest anmeldelsene og gått til innkjøp av ølet for å smake selv. Mye av det som brygges i Norge er i verdensklasse, og det er vår jobb som bloggere/skribenter å spre denne informasjonen da de fleste bryggeriene ikke får lov til det selv.

Jeg har også gjort noen trades der jeg sender avgårde diverse øl fra Norge i bytte mot noe som ikke nødvendigvis er så lett å få tak i her til lands. Første gang jeg gjorde dette var med «This Beer Blog» fra Skottland.

Jeg begynner egentlig å bli lei av å bare skrive anmeldelser, så jeg har et håp om å skrive andre typer av artikler på bloggen i løpet av året. Jeg reiser forøvrig til 2013 Beer Bloggers Conference i Edinburgh i juli, og håper jeg kan ta med meg litt inspirasjon og noen idéer hjem derfra.

Noen avsluttende ord til våre lesere?

Spre det gode ord om Norskprodusert kvalitetsøl, og ikke vær kresen når det kommer til øl. Smak på alt!

 

Skriv en kommentar