Ukens anbefalte øl – Lervig Hoppy Joe

Hver fredag legger Ølportalen ut "Ukens anbefalte" hvor vi tipser deg om et godt øl du bør prøve så snart du kan.

Ukens anbefalte øl – Lervig Hoppy Joe

Hva passer vel bedre på nasjonaldagen enn å anbefale et godt norsk øl? Riktig nok er Hoppy Joe fra Lervig Aktiebryggeri skapt av en amerikaner, Mike Murphy, og er av en stilart som ikke har de lengste tradisjoner i kongeriket, men slike detaljer er ikke så viktige. Takket være Murphys flytende skaperverk, er Lervig nå på god vei til å etablere seg som et viktig og innovativt element i den norske bryggerifloraen.

Hoppy Joe er et gliterende øl som bør passe fint til norske ganer. I nesen er det toner av røstet malt, karamell, humle og sitrus. I smaken får humlen noe større plass. Hoppy Joe er en amerikansk red ale, men selv til denne stilarten å være, så er den liberalt humlet, ikke helt ulikt hva du vil forvente av en India pale ale. I Hoppy Joe er det brukt både Chinook, Simcoe og Nelson Sauvin-humle. Smaken bærer et tydelig preg av humlen, med smak av grapefrukt som kommer klart og tydelig frem. Samtidig er de syrlige smakene godt balansert takket være en nydlig maltsødme. Er det noe som kan ødelegge et øl, så er det at det er ubalansert.

Etter mine smaksløker, setter Hoppy Joe en ny standard for hva man kan forvente av et butikkøl. Det har en nydelig fruktighet, massevis av humlearoma, en nær perfekt bitterhet og en behagelig sødme. Hoppy Joe er også et bevis på at smaksrikt øl kan oppnås selv med en lavere alkoholprosent. Det bør komme flere øl som Hoppy Joe inn i norske butikker. Der butikkølet til de norske mikrobryggeriene kan virke smått uinspirerte, spretter lidenskapen for godt øl frem for hver slurk av Hoppy Joe.

Hoppy Joe er rett og slett et glitrende, velmakende og humlete øl. Det er bare å smake på det så fort du kan! Mens du er i gang bør du også prøve Lucky Jack, Betty Brown og White Dog fra samme bryggeri.

Gratulerer med dagen! Skål!

Lervig Hoppy Joe

Ukens anbefalte øl er Hoppy Joe fra Lervig Aktiebryggeri.

Skriv en kommentar